Vinnare av Årets Forward i SHL
Publicerad: 2020-04-14
SHL Awards
Ensam spelare över 50-poängsgränsen i SHL 2019/2020 och seger i hela SHL:s poängliga. Vid SHL Awards prisas de främsta individuella prestationerna. Här finner du vinnaren av Årets Forward i SHL - Marcus Nilsson, Färjestad BK.

Marcus Nilsson - Färjestad BK

En sju matcher lång poängsvit. Totalt 54 inspelade poäng och ende spelare att göra mer än 50 poäng den här säsongen i hela ligan. Lägg därtill att han gjorde tre poäng i en och samma match vid fem tillfällen. Förutom nytt personbästa för poäng satte Nilsson även nytt personligt rekord i mål (12) och assist (42) under säsongen. Nilsson blev fjärde Färjestad-spelare genom tiderna att kliva över 50-poängsgränsen under en säsong.

Marcus Nilssons enastående prestation säkrade inte bara segern i poängligan med fem poängs marginal till närmsta jagande spelare. Den såg till att Färjestad slutade som näst bästa lag i grundserien när säsongen summerades.

– Det är så många bra spelare i den här ligan så det är såklart väldigt stort för mig att få det här priset. Jag har vetat att det funnits mer att ta ut ur mitt spel, sa Marcus Nilsson till C More under SHL Awards.

Sixten Funqvist