• Huvudsponsorer

Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan

Välmeriterad back till Växjö

3 maj 2018 09:15
Nyförvärv

Han har 44 matcher i Tre Kronor-tröjan, två SM-guld och ett VM-brons på meritlistan. Under onsdagskvällen presenterade Växjö Lakers att Niclas Burström är klar för klubben.


Den Skellefteåfostrade backen valde att lämna Västerbotten efter säsongen 2016/2017 för spel i Ryssland och KHL. Efter sammanlagt 53 matcher i Vityaz Podolsk och Yugra Khanty-Mansiysk väljer Niclas Burström nu att flytta hem till Sverige igen - kommande säsong blir det dock spel i Växjö Lakers.

Burström är en välmeriterad back med över 450 SHL-matcher inklusive slutspel med Skellefteå, två SM-guld, 44 matcher i Tre Kronor-tröjan och ett VM-brons.

27-åringen har förutom året i Ryssland representerat Skellefteå under hela sin hockeykarriär - förutom tolv matcher under säsongen 2009/2010 då han lånades ut till just Växjö Lakers - då i HockeyAllsvenskan.

– Det ska verkligen bli jätteroligt att få dra på sig Växjö-tröjan igen och vara en del av Växjö Lakers organisation, säger Burström till Växjös hemsida.

Sportchefen Henrik Evertsson säger såhär om nyförvärvet;

– Niclas Burström har ända sedan han lånades in till oss säsongen 09/10 varit något av en favoritspelare för mig. En spelare med fantastiskt blick och en konstant vilja att vinna varje situation ute på isen. Det ska bli grymt kul att jobba med Niclas igen och tillsammans ytterligare höja hans och vår nivå.

Niclas Burström kontrakt är skrivet på 3 år och han kommer att spela i tröjnummer 34.