Pär Arlbrandt - Segrare i SHL:s poängliga

8 mars 2014 19:25

Även om Linköping tvingas till spel i Play In så har laget den bäste spelaren. I alla fall när det handlar om att bidra till sitt lags poängskörd. Vi pratar naturligtvis om Pär Arlbrandt. Vinnaren av SHL:s poängliga.


Pär Arlbrandt har haft en fullkomligt strålande säsong. Poängen har flödat in i en strid ström från den lille, men ack så spelskicklige och hårdskjutande forwarden.

Arlbrandt har varit jämn i sin poängskörd hela säsongen och han startade oerhört starkt och snabbt kom det klassiska snacket om att han kunde utmana Håkan Loobs poängrekord från säsongen 1982/1983 då den forne Färjestadsspelaren spelade hem hela 76 poäng.

Och visst har Arlbrandt utmanat. Även om han inte riktigt nått ända fram. När lördagsmatchen mot Örebro var slut hade Arlbrandt i den matchen stått för två poäng via ett mål och en assist och därmed stannat på 71 poäng för hela seriespelet i SHL. Med det är han näst bäst genom tiderna. Endast ovan nämnda Håkan Loob har varit bättre.

Arlbrandt placerar sig på andra plats före Skellefteås Bud Holloway som ifjol också stod för 71 inspelade poäng. Men eftersom Linköpings forward gjort fler mål och gjort 71 poäng på färre matcher rankas han högre en kanadensaren.

Arlbrandt - En liten men ändå stor spelare

Pär Arlbrandt har haft en fin SHL-karriär även om den var lite brokig till en början. Efter många år i HockeyAllsvenskan fick Arlbrandt chansen i högsta ligan med Södertälje men lyckades inte då det bara blev 26 matcher och två poäng i SSK-tröjan.

Därefter blev det åter spel i den näst högsta serien i ett par år innan han värvades till Luleå Hockey - och det var då det tog fart på allvar. Första året uppe i Norrbotten slutade med 37 gjorda poäng och säsongen därpå blev det 40 gjorda poäng från Arlbrandts klubba.

Efter de två säsongerna i Luleå bar det sedan iväg till Linköping där han nu är inne på sin tredje säsong. Första året blev ingen succé för Linköping som i sista omgången klarade sig ifrån spel i Kvalserien, men för Arlbrandt gick det ändå bra då han stod för 37 poäng.

Men det är de två senaste åren som det verkligen lossnat. Förra säsongen stod han för mäktiga 53 poäng i Linköping och det tog honom och Linköping till en semifinal.

Och denna säsong har poängskörden alltså utökats ännu ett snäpp. Pär Arlbrandt har stått för mäktiga 71 poäng och är därmed näst bäst någonsin i SHL:s historia. Ifjol tog det Linköping till en semifinal. Frågan är hur långt Linköpings resa går i år?

En sak är i alla fall säker: Den individuella resan till historieböckerna är redan klar för Pär Arlbrandt.