• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Återblick: Skellefteå AIK

6 april 2020 15:00
Återblickar

Vi fortsätter att summera säsongen – klubb för klubb. Nu är vi framme vid fjärdeplatsen där Skellefteå AIK placerade sig. "Vi är nöjda med säsongen", säger Linus Lindström, 22.


Tabellplacering: Fyra (90 poäng)

Linus Lindströms kommentar: ”Vi är nöjda med säsongen. Vi hade som mål att komma topp fyra och avsluta med SM-guld. Jag tycker vi har utvecklats ju längre säsongen har gått, både som lag och att alla spelare har blivit bättre. Jag tycker det fungerade riktigt bra.”

Ni avslutade grundserien starkt och du sa att ni blev bättre ju längre säsongen gick. Var det något ni ändrade på som gjorde att ni höjde er?

– Vi ändrade lite smådetaljer hela tiden, för att spelet och systemet skulle fungera bättre och det tycker jag att det gjorde. Vi fick ihop det väldigt bra på slutet. Vi hade säkert varit ett fruktat lag i slutspelet.

Vad är du mest nöjd med den här säsongen, ur lagsynpunkt?

– Hur vi jobbade för varandra. Hur alla kom igång och visste hur vi skulle spela, aggressivt och intensivt. Det var nyckeln till att vi kom fyra.

Om du får lyfta fram någon enskild spelare. Vem skulle det bli?

– Oscar Möller. Som kapten gör han det väldigt bra. Jag skulle även vilja nämna (Andrea) Wingerli och (Jonathan) Pudas. De är bra på att driva på det på träningarna. Det är en viktig del. De är bra på att tävla mot varandra.

Offensivt, antal gjorda mål: 149 (5)

Lindströms kommentar: ”Det fungerade bra. Vi vill spela offensivt, även om vi bygger från defensiven. Ibland spelade vi runt målet för mycket och var på utsidan. Det var något vi tränade mycket på och då fick vi mer puckar mot mål. Sett över hela säsongen tycker jag att offensiven var bra.”

Defensivt, antal insläppta mål: 122 (2)

Lindströms kommentar: ”Vårt defensiva spelsystem är nyckeln. Vi vill sätta hård press i mittzon, framförallt på blålinjen, så att motståndarna måste dumpa och vi får hämta den i egen zon. Det stoppade mycket av motståndarnas spel, att de inte fick komma in kontrollerat i vår zon. De var tvungna för att jobba för sina chanser. Vi hade bra press i egen zon, täckte skott och offrade oss för laget. Dessutom hade vi väldigt bra målvakter också.”

Powerplay: 23,08 procent (5)

Lindströms kommentar: ”Det tycker jag också har varit bra. Jocke (Lindström) är grym i powerplay. Han har bra skott och kan även sätta upp andra spelare. (Oscar) Möller och (Jonathan) Pudas är också väldigt bra i PP. Powerplay är en viktig del och jag tycker vi skötte det bra."

Boxplay: 81,25 procent (7)

Lindströms kommentar: ”I boxplay började vi bra, men sedan hade vi lite oflyt. Vi satte inte den pressen vi ville ett tag och blev lite passiva. Vi blev lite otrygga när vi släppte in mål kan jag tycka. Vi jobbade mycket med boxplay under säsongen och det blev bättre och bättre hela tiden. På slutet fick vi ihop det bra och satte hård press. Boxplay var en stor anledning till våra många vinster på slutet.”

Hemmaspelet: 54 poäng (5)

Lindströms kommentar: ”Det är kul att spela hemma, med publiken i ryggen. Man vill vinna för dem och de vill hjälpa oss att vinna. Det är kul att spela här och det är bra tryck. Hemmaspelet tycker jag att vi ska vara nöjda med.”

Bortaspelet: 36 poäng (4)

Lindströms kommentar: ”Vi har pratat mycket om att ta kommando på bortaplan och inte sätta oss baksätet. Jag tycker att vi gjorde det bra. Vi försökte tänka att vi ska spela som på hemmaplan och bara köra på.”

Mål i boxplay: 7 (2)

Lindströms kommentar: ”Vi har snackat om att ta chansen om vi får den. Motståndarna har ofta fyra forwards inne. Anfall är bästa försvar och då är det bara att gå. Antingen får man ett skott på mål, en tekning eller i värsta fall får de bara börja med pucken djupt. Det är inte farligt att gå om man får chansen, det var lite så snacket gick.”

Skellefteås…

…poängkung: Joakim Lindström, 39 poäng (16+23)

…mest utvisade: Joakim Lindström, 45 min

…spelare med flest matchavgörande mål: Oscar Möller, 6 GWG

…tacklingsflitigaste spelare: Petter Granberg, 96 tacklingar

…spelare med mest istid i snitt per match: Jonathan Pudas, 20:57 min/match