• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt

Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

6 april 2020 10:00
Veckans nyheter

Det spelas ingen hockey längre, men SHL-klubbarna förbereder sig för fullt inför kommande säsong. Som vanligt inleder vi måndagen med att gå igenom de hetaste nyheterna från den gångna veckan.


HV71:s tränarteam klart

Att Stephan Lundh inte skulle bli kvar som huvudtränare i HV71 har varit klart en tid. Nu är ersättaren presenterad och det blir Nicklas Rahm, som har varit assisterade tränare sedan säsongen 2016/17. Rahm har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Kvar i tränarstaben är Jonas Holmström (assisterande tränare) samt William Rahm (målvaktstränare) och därtill har klubben plockat in Stefan Nyman, som ny assisterande tränare. Han kommer närmast från Lugano, men har tidigare varit i klubbar som Djurgården, Malmö och Södertälje. Nyman har skivit på ett treåsavtal.

HV71 meddelade också att William Rahm skrivit på för tre säsonger till, vilket också sportchefen Johan Hult har gjort.

Tre nya spelare till HV71

Det har hänt mycket kring HV71 den gångna veckan. Förutom att klubben har presenterat tränarstaben har de också gjort klart med tre nya spelare och det handlar om backen Daniel Bertov samt forwardsduon Jesper Kokkonen och Fredrik Forsberg.

27-årige Bertov är fostrad i HV71, men efter tio säsonger i andra klubbar är han nu tillbaka i Jönköping. De senaste två säsongerna har han spelat i Rögle, men nu har han skrivit på ett tvåårskontrakt med HV.

Både Jesper Kokkonen, 27, och Fredrik Forsberg, 23, har HV71 hämtat från BIK Karlskoga. Forsberg har 28 SHL-matcher på meritlistan och den gångna säsongen svarade han för 32 mål och 21 assist på 52 matcher. Även Jesper Kokkonen, 27, kommer från en stark säsong i allsvenskan. Han gjorde 38 poäng (24+14) på 52 matcher.

Både Kokkonen och Forsberg har skrivit på ett tvåårsavtal.

Färjestad plockar in två 20-åringar

Färjestad har förstärkt truppen med två talangfulla spelare –nämligen Olle Lycksell, 20, från Linköping, och Jacob Peterson, 20, som byter Frölunda mot Färjestad.

Lycksell är fostrad i IK Oskarshamn, men har tillhört Linköping sedan 2014. 20-åringen kommer från sin bästa säsong poängmässigt då han svarade för 21 poäng (9+12) på 51 matcher.

Peterson har tillhört Frölundas organisation sedan 2015. Han var utlånad till Björklöven 2018/19 och då gjorde han 27 poäng. Den gångna säsongen blev det 16 poäng på 43 SHL-matcher.

Både Lycksell och Peterson har skrivit på ett avtal som sträcker sig över säsongen 2021/22.

Linköping värvar finsk back

Petteri Nikkilä. Där har ni Linköpings senaste värvning. Nikkilä har spelat hela sin karriär i Finland och han var en nyckelspelare när HPK vann ligaguld 2018/19. Backen noterades då för 42 poäng i grundserien och 13 poäng i slutspelet. Den gångna säsongen blev det 22 poäng och han fick även göra fem landskamper. Kontraktet med LHC gäller över kommande säsong.

Oskarshamn värvar två Modospelare

Fredrik Olofsson byter Modo mot IK Oskarshamn och även Kim Rosdahl gör samma flytt. 23-årige Olofsson gjorde sin första seniorsäsong i Sverige och han noterades för 34 poäng på 52 matcher med Modo den gångna säsongen. Han har skrivit ett tvåårskontrakt med IKO.

Kim Rosdahl, 23, har 160 SHL-matcher med Malmö på meritlistan. Inför den gångna säsongen lämnade han Redhawks för Modo. Där svarade han för 31 poäng på 40 matcher. Nu belönas han alltså med ett SHL-kontrakt. Rosdahl har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021/22.

Tambellini till Rögle

Adam Tambellini var en av allsvenskans bästa spelare den gångna säsongen. Den kanadensiske forwarden svarade för 63 poäng (28+35) på 37 matcher med Modo. Nu tar 25-åringen klivet upp till SHL och Rögle. Kontraktet med Rögle är skrivet över de två kommande säsongerna.