• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar

Kenta Johansson lämnar Örebro Hockey

4 oktober 2016 14:05

Örebro Hockey kallade på tisdagen till presskonferens där klubben meddelade att "Kenta" Johansson avsagt sig sitt uppdrag som tränare. Den assisterande duon Johan Tornberg och Lars Ivarsson tar för tillfället över.


På tisdagen kallade Örebro Hockey till presskonferens vid Behrn Arena med hänvisning till förändringar inom laget. Klockan 14:00 meddelade klubbledningen att huvudtränare "Kenta" Johansson på egen begäran valt att bryta sitt avtal med omedelbar verkan.

– Vi har accepterat hans begäran att avsäga sig uppdraget. Vi tycker att det är väldigt tråkigt, "Kenta" har betytt mycket under de tre år som vi haft honom här, kommenterade Örebro Hockeys ordförande Ulf Geijhammar.

– Mitt ledarskap bygger mycket på känslor och att spelarna ska visa känslor. När jag inte kan se det och inte kan uppfylla de kriterierna är det bättre att kliva av än att gå och mjölka det i sju månader, förklarade "Kenta" Johansson och betonade att beslutet är hans eget.

– Det är ingen schism med styrelsen, utan min egen känsla som gör att jag kliver av.

Som tillfällig lösning har Örebro Hockey valt att överlåta ansvaret till den assisterande tränarduon Johan Tornberg och Lars Ivarsson. Duon kommer att leda laget i helgens back-to-back-möte med Malmö.

– "Lasse" och Johan har fått förfrågan att leda laget i det korta perspektivet. Sen måste vi givetvis ta en diskussion om hur vi ska lösa det på lång sikt, meddelade Örebros General Manager Pontus Gustafsson.