• Huvudsponsorer

Kilpeläinen: "Enkelt beslut - SHL var mitt förstaval"

30 juni 2017 14:32
Intervju

Det är en riktigt intressant målvakt som kommer vakta målet för Örebro kommande säsong. Han har spikat igen KalPas kasse tre år i rad och har nu kommit precis dit han ville komma - SHL.


Eero Kilpeläinen har några fantastiskt bra säsonger med KalPa med sig i bagaget och var kanske den enskilt största orsaken till att laget tog sig till final i Finland i våras.

Han har tidigare berättat på Örebros hemsida att han alltid tyckt att svenska lag spelar en riktigt bra hockey, och att han därför verkligen ville komma till Sverige.

– Jag tycker att spelet går snabbare i Sverige än i Finland. För några år sedan var det nog tvärtom men det har ändrats. Jag gillar verkligen hur svenska lag spelar ishockey och jag tycker att den svenska ligan är bättre än den finska, sa han då.

Varför blev det just Örebro Hockey?

– Jag har hört bra saker om Örebro från mina vänner, både som lag och som stad. Därför var det ett enkelt beslut att fatta när möjligheten öppnades. SHL var mitt förstaval och jag är väldigt glad över att få spela med Örebro nästa säsong, säger Kilpeläinen.

Vad kan publiken förvänta sig av dig i SHL 2017/2018?

– Stabilt och pålitligt målvaktsspel. Jag försöker läsa spelet och röra mig så pass bra att jag inte ska behöva göra så flashiga räddningar. Men det är klart, en väderkvarnsräddning lite nu och då är förstås obligatoriskt.

Vad blir viktigast för ditt lag i SHL 2017/2018?

– Att vi gör saker konsekvent varje dag spelar stor roll. Vi måste vilja att bli bättre varje dag, både som lag och individuellt. Vi måste få varandra att prestera på vår toppnivå genom att spela bra som lag, menar han.