• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

Tre kandidater till månadens spelare i SHL

10 januari 2019 11:30
Utmärkelse

SHL, C More och Scandic presenterar tre kandidater till priset Månadens Spelare i december, tre spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den aktuella månaden.


Den SHL-rutinerade Jack Connolly lämnade inför denna säsong Rögle efter att ha representerat skåningarna i fyra säsonger. Miljöombytet gjorde amerikanen gott som håller på att gå mot sin poängbästa säsong i SHL. I december månad svarade Connolly för tre mål och två assist på åtta matcher.

Jurymedlemmen Johan Svensson om Connolly:

– Jack Connolly har inte bara haft en bra månad. Han har varit starkt bidragande under hela säsongen för Luleå. Här ser man vad ett miljöombyte och förtroende kan göra för spelare. Connollys skicklighet har varit väldigt avgörande, inte minst i powerplay. Hans succé har också gjort att han under denna perioden belönats med ett nytt kontrakt i Luleå. Måste säga att jag inte trodde han hade denna nivån i sig, men han har överraskat oss alla och verkligen lyft sig.

Jonas Gunnarsson har varit en av de bidragande faktorerna till att HV71 börjat klättra i tabellen. Den Eksjöfostrade målvakten loggade mest istid av alla målvakter i december och släppte bara in 1,56 mål per match. Detta ger en fin räddningsprocent på 94,69.

Johan Svensson:

– Under december har HV71 verkligen lyft sig i tabellen. En stor förklaring till detta är inte tränarbytet, utan det faktum att Jonas Gunnarsson verkligen givit sitt lag chansen att vinna varje kväll. Under den här perioden har "Gunnar" dessutom stoltserat med två nollor, varav en var en imponerande insats på Globen, borta mot Djurgården. Gunnarsson har redan prickat in den fina slutspelsformen från förra säsongen.

Anton Wedin fortätter att leda sitt Timrå och öser in poäng för nykomlingen. Poängen fortsatte att trilla in för 25-åringen även under december månad, åtta poäng i form av fyra mål och fyra assist har det blivit. Detta gör att juryn tagit ut Wedin som en av finalisterna till månadens spelare.

Svensson om Anton Wedin:

– Från en skadad allsvensk spelare, som gjorde det helt okej, till att vara skyttekung och SHL-stjärna på bara ett år. Anton Wedins utveckling är fantastiskt imponerande och han gör verkligen skillnad för sitt lag. Det är dessutom inga dussinmål han gör, utan ofta riktiga klassmål. För detta har Wedin välförtjänt blivit belönad med en landslagsplats, gånger två, och han har också gjort klart med en förlängning i Timrå. Kul för SHL-publiken att vi får fortsätta njuta av hans spel.

Så går det till

Varje jurymedlem fördelar poäng på fem spelare beroende på prestation. Det är inte tillåtet att sätta poäng på spelare i det egna laget. Den spelare som har fått högst poäng tilldelas priset ”Månadens Spelare”. Han får 10 000 kronor som går till spelarens moderklubb för att främja ungdomsverksamheten.

Utnämningen av Månadens Spelare sker i ett samarbete mellan SHL, C More och Scandic.