• Huvudsponsorer

Lördag Lör 18 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Idag 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb

Djurgården och Luleå klara för CHL-slutspel

9 oktober 2019 08:06
CHL

Djurgården och Luleå vann sina matcher i går och därmed är båda lagen klara för slutspel i CHL. Med en omgång kvar av gruppspelet är övrigt SHL-lag också på slutspelsplats.


Skellefteå-Kärpät 2-0

Skellefteå tog en väldigt viktig seger på hemmaplan mot finska Kärpät. Adam Pettersson gjorde 1-0 i första perioden och sedan dröjde det till slutminuten innan nästa mål kom då Tom Pyatt satte 2-0 i tom kasse. Gustaf Lindvall räddade samtliga 29 skott.

Skellefteå är etta i gruppen inför den sista omgången. Västerbottningarna har tio poäng, Kärpät nio och Bern åtta. Med andra ord, det är helt öppet inför den sista omgången där återigen Kärpät väntar för Skellefteå.

Frölunda Indians-Cardiff Devils 9-2

Snacka om utklassning. Frölunda hade inga som helst problem att besegra Cardiff, även om det "bara" stod 1-0 efter första perioden. Som så många gånger förr spelade Joel Lundqvist och Ryan Lasch huvudrollerna. Lundqvist noterades för tre mål och Lasch för fyra assist.

Frölunda toppar gruppen på tio poäng. Mountfield har nio och Cardiff åtta. I sista omgången möter Frölunda Cardiff.

Djurgården Hockey-Adler Mannheim 6-3

Redan efter första perioden stod det 3-0 till Djurgården och det var aldrig något snack. Djurgården vann med 6-3, och Michael Haga var inblandad i nästan allt. Norrmannen noterades för tre mål och två assist. DIF:s senaste nyförvärv Karri Rämö fick chansen i målet och räddade 27 av 30 skott.

Djurgården är nu klart för slutspel, vilket även Adler Mannheim är.

Belfast Giants-Luleå Hockey 3-6

Luleå är det andra SHL-laget som har kvalificerat sig för slutspelet. Detta efter en 6-3-seger borta mot Belfast. Noterbart är att Luleå hade sex olika målskyttar i matchen. Poängbäst i laget var Arttu Ilomäki, som gjorde ett mål och två assist.

Luleå toppar nu tabellen två poäng för Augsburger Panther inför den sista omgången, men norrbottningarna är alltså redan klara för slutspel.

Red Bull München-Färjestad BK 2-1

Tyskarna fick en bra start då de gjorde 1-0 sex minuter in i matchen. Sedan kom 2-0 i tredje perioden. Marcus Nilsson reducerade med mindre än tre minuter kvar av ordinarie matchtid, och närmare än så kom inte FBK.

Red Bull München är därmed klart för slutspel. Andraplatsen i gruppen står mellan FBK, som har åtta poäng, och Ambri-Piotta, som har sju poäng. Färjestad ställs mot München i sista omgången, medan Ambri-Piotta möter tabelljumbon Banska Bystrica.