• Huvudsponsorer

Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Måndag Mån 19 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Idag 23 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar
Onsdag Ons 28 Mars Mar
Torsdag Tor 29 Mars Mar
Fredag Fre 30 Mars Mar

Rögle BK i SHL säsongen 2016/2017

22 maj 2017 15:00

Rögle hade det tufft i SHL 2016/2017. Efter 52 spelade omgångar fick skånelaget kvala för att hålla sig kvar i den högsta serien, och BIK Karlskoga stod för motståndet. Men Rögle visade efter en rafflande kvalserie att man hör hemma i finrummet.


Inför årets säsong hade Rögle som målsättning att hamna bättre till i tabellen än vad laget gjorde förgående år, då de hamnade på elfte plats. Men det gick inte riktigt som beräknat. När 52 omgångar var spelade stod det klart att Rögle hamnade på en trettonde plats och därmed skulle behöva kvala för att hålla sig kvar i SHL. Varför de inte lyckades med sin målsättning tror Ludvig Rensfeldt beror på att de inte kom upp i sin rätta standard, men även att många nyckelspelare hamnade på skadelistan.

– Det blev tufft och det kändes som vi fick kämpa i uppförsbacke, vi är absolut inte nöjda.

Tufft läge i botten och truppen

Rögle hade det som sagt tufft och låg i botten av tabellen under hela serien. Skåningarna hade även en tuff förlustsvit som sträckte sig i hela 13 raka matcher mellan den 28 december och 2 februari. När det blir en lång förlustsvit är det svårt att hålla stämningen uppe.

– Man vill gärna vinna men jag tror vi blev rädda för att förlora. Det var så det kändes. Det var tufft att komma till träningen och veta att man måste vinna. Vi gjorde allt för att vinna men det räckte inte.

Frånvarolistan var inte heller att leka med. I början av december saknades Patrik Cehlin, Sebastian Wännström, Sebastian Collberg, Daniel Widing och båda bröderna Bibic samtidigt.

– Det är klart att det blir tufft när nyckelspelarna försvinner, och vi andra lyckades väl inte ta chansen att kliva fram när det gällde.

Noterbart är att Rögle inte hade full trupp en enda gång under säsongen, det var alltid minst en spelare som inte var med i laguppställningen.

Edwin Hedbergs intåg i skånelaget

Edwin Hedberg startade säsongen i KHL och Medvescak Zagreb, där spelade han 39 matcher innan han gjorde debut i Rögletröjan den 13 januari. Rensfeldt beskriver Edwin som en skridskostark spelare som kan vara den snabbaste spelaren i hela SHL.

– Han gav oss energi, framförallt i kvalet. Han gjorde mål i alla matcher i kvalet och kommer vara bra att ha till nästa säsong, säger Ludvig om Hedberg.

Så här säger Edwin Hedberg om varför det blev just Rögle:

– Dels så hade vi snackat redan säsongen innan, så jag hade redan en insyn i klubben. Vi höll kontakten under sommaren vilket gjorde att jag följde Rögle under en längre tid. Det kändes rätt självklart!

Hedberg tycker att det var kul att komma hem till Sverige och SHL igen, men hade en tuff start och det tog ett tag att anpassa sig till spelet.

– Jag hade lite för mycket upp och ner, men överlag ganska bra och det blev ju ett bra avslut.

Avancemanget satt långt inne

Efter 52 omgångar hamnade som sagt Rögle på en trettonde plats i tabellen. BIK Karlskoga stod för motståndet och såg till att Rögle fick kämpa ordentligt för att kunna hålla sig kvar i den högsta ligan. Men trots underläge i flertalet matcher för skåningarna lyckades de gång på gång att resa sig och besegra Karlskoga.

– Det var ett otroligt roligt kval, med jämna matcher som vi till slut lyckades vinna, säger Ludvig Rensfeldt.

På frågan varför de lyckades vända och vinna matcherna svarar 25-åringen att det kan bero på att Rögle hade mer rutin i bagaget som gjorde att de kunde säkra SHL-kontraktet inför nästa säsong.

Tankar inför nästa säsong?

– Vi vill vara bättre än förra säsongen. Jag hoppas att vi kan få in lite fler spelare och bli en full trupp. Sedan är det bara börja bygga från grunden igen. Vi måste göra allt bättre jämfört med denna säsong.

Målsättningen är glasklar för kaptenen, och för att se hur det går för Rögle i deras lagbygge inför nästa säsong så kan du kika in på denna sida.