• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov

20 frågor med Daniel Zaar

28 februari 2020 14:00
20 frågor

Vi är framme vid säsongens sista del i intervjuserien ”20 frågor”. Här ska vi få lära känna Rögles skarpskytt Daniel Zaar, 25, som berättar om aktieintresset, hur lättskrämd han är samt varför han skulle kunna tänka sig att vara med i ”Mästerkocken".


1. Om du är sportchef i ett SHL-lag, och får välja en målvakt, en back och en forward att bygga laget kring. Vilka väljer du? Max en spelare från ditt lag.

– Det är svårt just nu att inte säga Roman Will på målvaktssidan. Som back tar jag Erik Gustafsson, Luleå. Där vet man vad man får varje match, varje säsong. Kan spela i alla spelformer. Jag tar Fredrik Händemark framåt, väldigt pålitlig och även där vet man vad man får varje match. Jag har spelat lite med honom och det var kul.

2. Vad väljer du: Ett slagskott, direktskott, ribba in eller att du dribblar bort två, tre försvarare och lägger den tunnel på målvakten?

– Då tar jag direktskott ribba in. Jag har gjort fler sådana mål och det är lika skönt varje gång.

3. Vilket är ditt skönaste direktskott ribba in-mål?

– Kanske inte just ribba in, men det finns några direktskott jag minns. Ett speciellt var i kvalserien (2014) med Rögle. Vi hade Örebro hemma och Eric Martinsson passade mig. Örebro kom från SHL och vi från allsvenskan och stämningen i hallen var grym.

4. Vilken är din bästa hockeyupplevelse?

– När jag var i USA och var med och vann Calder Cup i AHL (med Lake Erie Monsters). Det var var en grym upplevelse.

5. Är det något speciellt ögonblick som sticker ut från den säsongen?

– För det första var vi sjukt bra slutspel. Jag tror att vi hade 16-2, alltså attt vi hade 16 vunna matcher. Men sista matchen på hemmaplan var speciell. Det var helt slutsålt och jag tror det var 20 000 åskådare på läktaren.

6. Tänker du ofta tillbaka på den säsongen?

– Ja, i vissa stunder tycker det är skönt att blicka tillbaka och ta med sig erfarenheten från att ha varit med och vunnit. Att förstå vad som krävs och veta hur sjukt kul det är att vinna.

7. Vem är du spelaren du har spelat med?

– Zach Werenski. Grym back, både offensivt och defensivt. Jag spelade med honom i AHL det året vi vann. Sedan dess har han varit uppe i NHL (Columbus).

8. Vem är svårast att möta i SHL?

– Jag får nog säga Erik Gustafsson där också. Väldigt positionssäker och svår att ta sig förbi. Bra skridskoåkare och starkt i kroppen.

9.Vilka rutiner har du en matchdag?

– Oftast morgonvärmning. Jag försöker gå på så ofta jag kan. Käk, hem och ta en nap. Jag brukar sova en timme ungefär, lite beroende på hur tätt vi har spelat och hur trött jag är. Jag går runt och fixar lite i lägenheten. Jag har fått höra av sjukt många att jag är väldigt pedant. Jag ser det mer som tidsfördriv. Grejar lite hemma och ibland sitter jag och läser någonting. Men annars inget speciellt.

10. Vad läser du?

– Sedan två år tillbaka är jag insatt i aktier och lite runt det. Vi är några i laget som diskuterar det och när jag läser blir det tidningar som DI och Affärsvärlden.

11. Vem i laget är mest talangfull när det kommer till aktier?

– Sjukgymnasten Christopher Alvengrip. Vi är en sex, sju stycken i laget som snackar, och han har mycket klokt att säga. Han har varit med längst tid också ska sägas.

12. Du sa att andra säger att du är pedant. Anser du att du är det?

– Jag är ordningssam skulle jag säga, haha. Jag gillar att ha ordning hemma. På hållen är det inte att jag måste ha fyra klubbor exakt likadant tejpade, utan det är mest hemma där jag är spenderar mycket tid som jag vill ha det fräscht.

13. Finns det något du ångrar med din karriär?

– Nja. Ser man tillbaka på grejer i efterhand hade jag kanske kunnat ta andra beslut. Samtidigt kan jag inte säga att jag ångrar något för just när beslutet togs kändes det rätt.

14. Vad kan det vara för grejer som du hade kunnat göra annorlunda?

– Kanske att jag skulle ha stannat ett år till i Sverige innan jag åkte över för att vara lite mer redo. När jag kom hem till Sverige från USA valde jag Malmö och det kändes rätt då, men jag fick inte den fart i karriären som jag ville.

15. Om du skulle vara med i ett tv-program. Vad skulle du var med i då?

– Den är svår. Jag kollar inte så mycket på tv, men det skulle nog vara Mästerkocken. Jag skulle vilja lära mig mer kring matlagning. Jag lagar mycket mat hemma, men jag är lite begränsad i min matlagning. Det hade varit kul att kunna slänga ihop några snabba grejer på ett enklare sätt och få det att smaka gott.

16, Vem i laget bjöd du senast på middag och vad blev det?

– Vi bjöd hem Leon Bristedt och hans tjej. Jag har för mig att vi bjöd på laxsida i ugn med en god glace på. Sedan en sötpotatissallad till det.

17. Kan du berätta något som väldigt få vet om dig?

– De i laget vet om det, men jag är sjukt lättskrämd. Det är ofta de kommer fram och skrämmer mig.

18. Finns det något exempel på när någon i laget skrämt dig och du har blivit extra rädd?

– Det är mer smågrejer i laget. För någon vecka sedan kom jag hem klockan två på eftermiddagen och min tjej skulle komma hem vid fem. Hon hade fått sluta tidigare från plugget och hemma hade hon plockat undan sina skor. När jag kom in i garderoben hoppade hon fram och skrek. Det är det mest färska.

19. Hur kommer det sig att du är så lättskrämd tror du?

– Jag vet inte. Det började när jag kom upp i Rögles a-lag. Jakob Johansson och Mathias Tjärnqvist var på mig om att jag var jag lättskrämd. De hoppade fram från hörn och grejer och tyckte det var skitkul.

20. Nämn tre artister du lyssnar på just nu?

– The Weekend och på vägen upp (till Karlstad) lyssnade jag på Justin Bieber. Victor Leksell lyssnar jag också på.