• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt

Duon får gå - Eriksson tar över Örebro

4 december 2018 18:25
Nyhet

Örebro Hockey förändrar på sin tränarbänk och efter en rad svaga resultat tvingas både Niklas Sundblad och Petri Liimatainen bort. In kliver Niklas Eriksson som huvudnamn, med en klubbikon och en Färjestadshjälte som assisterande tränare.


Formsvaga Örebro placerar sig som näst sist i SHL-tabellen och föll i lördags i streckmötet borta mot Timrå. Den förlusten får nu konsekvenser, då kontrakten bryts med såväl huvudtränaren Niklas Sundblad som den assisterande tränaren Petri Liimatainen. Kvar på tränarbänken blir Niklas Eriksson, som kliver upp som huvudansvarig för Örebro.

– Vi känner att vi inte har fått ut det som vi har förväntat oss av laget och vi anser att spelarmaterialet är bättre än vad vi har presterat. Därför känner vi att denna förändring är nödvändig och vår förhoppning är nu att vi ska få en positiv effekt av detta, motiverar sportchefen Niklas Johansson för Örebros hemsida.

– Niklas Sundblad och Petri Liimatainen har lagt ner ett enormt arbete under sin tid här, så ingen skugga ska falla över dem. Just nu handlar det om att bryta ett mönster för att få in ny energi och nya ögon i gruppen.

Vid sidan sida får Eriksson två nya namn, båda med starka spelmässiga meriter. Från de egna leden flyttar Örebro upp ikonen Henrik Löwdahl, närmast från klubbens J18-verksamhet. Dessutom ansluter Jörgen Jönsson, som förutom vårens SM-guld som assisterande tränare i Växjö kan stoltsera med en fantastisk spelarkarriär i Färjestad.

Örebro Hockey låter meddela att trion i första hand leder laget säsongen ut.