• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan

SHL Pride Week - hockey är för alla

17 februari 2020 13:30

SHL Pride Week avslutades i lördags med en Prideomgång som badade i färger. Budskapet var glasklart - allas rätt att älska sporten ishockey och att få vara och älska vem man vill.


I svensk ishockeys största hbtq-satsning någonsin genomfördes förra veckan SHL Pride Week, ett samarbete mellan SHL och Sportbladet.

– Det har varit fantastiskt att följa premiärupplagan av SHL Pride Week och se det otroliga engagemang från samtliga klubbar och spelar- och domarambassadörerna i dessa viktiga frågor. Vi ville med denna satsning belysa att hockey är för alla och öppna upp diskussioner om inkludering och det känner vi att den här veckan verkligen har gjort. Nu fortsätter arbetet med att driva dessa frågor vidare och fortsätta utveckla en miljö där alla känner sig välkomna, säger Michael Marchal, VD i SHL.

Veckan har innehållit aktiviteter i SHL-arenorna och på Sportbladet har alla klubbarnas Pride-ambassadörer tagit ställning och berättar om hur viktig satsningen är. Om du inte redan läst artiklarna hittar du dem här.

SHL Pride Week har engagerat på många olika plan. Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen hoppas att fler idrotter inspireras och tar sådana här steg framåt.

– Det är jättekul! Jag tycker det är väldigt viktigt att ni tar det här initiativet. Det är stjärnor som tar ställning för allas rättigheter att vara vem man vill och älska vem man vill, säger hon i en intervju med Sportbladet.

På söndagsmorgonen medverkade Christopher Mastomäki, Örebro Hockey, och Karl Fabricius, Luleå Hockey, i TV4:s Nyhetsmorgon för att prata om satsningen. De berättade bland annat att jargongen i omklädningsrummen har ändrats till att vara mer accepterande under de senaste åren och att ishockey är för alla där deras roll är att fortsätta bygga för framtida generationer genom att prata om det. Se hela deras medverkan här.

SHL.se har lyst med klara färger hela SHL Pride Week och i lördagens omgång förgyllde klubbar, spelare, ledare, domare och supportrar arenorna i starka pridefärger med såväl tejp, kläder, flaggor med mera. Med starka publiksiffror i lördagens matcher, där det var fullt hus i fyra arenor och fina siffror även i de övriga, stänger vi nu SHL Pride Week för den här gången.

Men - ämnet hålls levande och samtalen fortsätter.