Niclas Wallin: "Hoppas på spel på lördag"

2 februari 2012 14:46

En hjärnskakning har hållit Luleås lagkapten Niclas Wallin borta från spel ända sedan den 11 december. Men nu börjar comebacken sakta men säkert att närma sig. "Jag hoppas kunna spela på lördag mot Linköping, men vi får se om läkarna låter mig spela" säger Wallin till Hockeyligan.se.


Det har nu gått 13 matcher sedan Luleås lagkapten senast ingick i norrbottensklubbens lagsuppställning och han kommer inte heller till spel i kväll mot Växjö. Men får han själv bestämma gör han alltså det på lördag när Linköping gästar Coop Arena.

- Jag är med och kör för fullt med laget och det känns jävligt bra. Jag har mått bra den senaste tiden, men nu är det en förkylning som spökar och det är väl lika bra att göra bort allt på en gång, säger LHF-backen och fortsätter:

- Planen har varit att träna bra under det kommande landslagsuppehållet och sedan vara tillbaka i den första matchen efter uppehållet (red anmärkning: Brynäs borta den 14 feb). Och som det känns nu är jag garanterat tillbaka efter uppehållet, men som sagt - om läkarna ger mig klartecken vill jag spela redan på lördag.

"Har varit jävligt risig"

36-årige Wallins facit så här långt den här säsongen är tre poäng på 25 matcher och det är väldigt tydligt att den tidigare NHL-backen vill vara med och bidra igen på isen så fort som möjligt.

- Jag har varit jävligt risig. Ett tag kunde jag inte ens åka till hallen och kolla när laget spelade och då blir man väldigt negativ. Jag har haft hjärnskakningar tidigare i min karriär, men jag har aldrig haft sådan här symptom. Tidigare har jag varit lite dåsig, men efter den senaste hjärnskakningen har jag haft svårt att koncentrera mig och det största problemet har varit det ständiga tjutet i skallen.

- Det blir väldigt jobbigt med alla otroligt starka ljud och därför var det också ett tag bättre att stanna hemma i stället för allt ståhej kring en match. Huvudvärk kan man leva med, för då är det bara att ta det lugnt och ligga still. Träningsmässigt är det nog inget som kan knäcka mig, men helt plötsligt kunde jag knappt kliva ur sängen och då börjar man självklart fundera på framtiden och ens fortsatta karriär.

- Men samtidigt är det alltid kul att vara i omklädningsrummet kring laget där alla bara frågar när man kan vara tillbaka igen. Och nu hoppas jag verkligen på allt det här är bakom mig och jag accepterar inte ett sådant slut på karriären. Det vore skillnad om vår sportchef skulle säga tack och hej, men att sluta på grund av en skada vill jag verkligen inte göra.

"Släkten kan fråga vad jag håller på med"

Vad säger din familj och din släkt om dina hjärnskakningar?
- Man vill ju bara höra positiva saker, men det är klart att de frågar vad jag håller på med när jag har varit så risig som jag har varit. Men nu ser jag bara framåt och hoppas på att kunna spela så fort möjligt. Förhoppningsvis som sagt redan på lördag.

Även om det kanske inte påskyndar din comeback, så lär det väl underlätta lite att det rullar på för laget, som inför kvällens matcher ligger tvåa i tabellen?

- I kväll får vi ju tillbaka Chris Abbott och även många andra som har varit borta börjar ju vara på ingång, så visst börjar skadeläget att ljusna. Men man måste också säga att de juniorer som har kommit in har gjort det på ett väldigt bra sätt, och det är ett tydligt tecken på att vi har en stark trupp.

"Gäller att få tryck på Växjös backar"

Vad tror du om kvällens match mot Växjö?
- Vi har haft tuffa matcher mot dem tidigare under säsongen och de har många duktiga spelare, ett bra PP och en väldigt bra målvakt i Martin Gerber. För oss gäller det att skapa tryck på deras backar och självklart går vi för seger, säger Luleås lagkapten, som själv alltså hoppas på att byta läktaren mot isen lagom till lördagens match mot Linköping.