Sheriffen styr SM-slutspelets bästa boxplay

Publicerad: 2012-03-21 13:21

De regerande mästarna Färjestad har så här långt i SM-slutspelet bara släppt in två mål på sina 18 numerära underlägen. En stor anledning till det stavas Jonas Frögren. "Frögren har en väldig respekt med sig och för oss i Färjestad är det fantastiskt skönt att ha honom i vårt lag" säger FBK:s tränare Leif Carlsson till Hockeyligan.se.

Färjestads boxplay-statistik på 88,89 procent är klart bäst hittills i SM-slutspelet, då tvåan Skellefteå i nuläget står på 85,71.

FBK:s tränare Leif Carlsson ger oss en del av hemligheten.
- Vi har jobbat mycket med vårt boxplay. Vi låg bra till även under Elitserien (BP-ligan i Elitserien) och nu är det självklart skönt att inte behöva känna oj nu blir det ett mål så fort motståndarna får ett powerplay. Som alla vet kan boxplay-spelet vara väldigt avgörande i ett slutspel, säger Carlsson och fortsätter:

- I boxplay gäller det att försöka läsa spelet och sätta press i rätt lägen. Alla försöker givetvis göra detta och det är ju inte direkt några hemligheter, men vissa spelare är helt enkelt bättre än andra på just de bitarna.

Försvarsgeneralen Frögren

Karlstadlagets tränare fortsätter med vilka spelare han föredrar att använda i boxplay.

- Vi kör med tre forwardspar och fem backar. På forwardsidan kör vi Anders Bastiansen/Marius Holtet, Rickard Wallin/Patrik Lundh och Mattias Sjögren/Per Åslund samt Erik Thorell, som alla har gjort det bra så här långt. Och på backsidan använder vi fem backar, där inte minst Jonas Frögren, Sanny Lindström och Oscar Klefbom är väldigt viktiga rollspelare.

Just Frögren presenteras ofta som er försvarsgeneral, hur ser du på det?
- Tre Kronors förbundskapten Mårts har ju myntat uttrycket sheriff och Frögren har en väldig respekt med sig. Han spelar tufft, men han spelar rent och är väldigt reko. Han spelar ärligt och ger rena tacklingar och det uppskattas. Därför vinner han också respekt. För oss i Färjestad är det fantastiskt skönt att ha Frögren i vårt lag.

 
MATCHGUIDE
Onsdag 21 mars 19:00
Löfbergs Lila Arena
  
Boxplay
BP%
1 Färjestad 88,89
2 Skellefteå 85,71
3 HV71 84,21
4 AIK 80,00
5 Frölunda 76,47
6 MODO 76,19
7 Brynäs 75,00
8 Luleå 72,73
JONAS FRÖGREN
Jonas Frögren
  • Född

    1980-08-28

  • Längd

    187 cm

  • Vikt

    88 kg

klubblogo
...SPELAR MEST I FBK I BP

Tid i boxplay/minuter per match:
Jonas Frögren, 2:37
Sanny Lindström, 2:22
Rickard Wallin, 2:15
Marius Holtet, 2:13
Patrik Lundh, 2:07