• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

22 juni 2020 10:00
Veckans nyheter

Som vanligt inleder vi veckan med att blicka tillbaka och gå igenom vad som har hänt i SHL-klubbarna sedan förra måndagen. Den här veckan har det varit lugnt på silly season-fronten, men två spelare har skrivit NHL-kontrakt.


Holm skriver på för Jets

Färjestads målvakt Arvid Holm debuterade i SHL den gångna säsongen – och han imponerade. 21-åringen, med Troja-Ljungby som moderklubb, räddade 91,5 procent av skotten han fick mot sig och han släppte i snitt in 2,27 mål på de 31 matcher han stod. I veckan kom belöningen – i form av ett NHL-kontrakt med Winnipeg Jets. Men det kommer inte att blir någon flytt till Nordamerika. I stället lånas Holm ut till Färjestad kommande säsong.

– Det var ett krav jag hade för att jag skulle skriva på. Winnipeg har varit här på flertalet besök under vintern de är väldigt nöjda över hur vi sköter vår träning här. Och vem skulle inte vara nöjd när vi kanske har den bästa målvaktstränaren (Maciej ”Masken” Szwoch) i Europa här i Färjestad, säger Arvid Holm till Färjestads hemsida.

Holm draftades av Winnipeg Jets i den sjätte rundan, som nummer 167 totalt, 2017.

Luleåbacken stannar – trots NHL-kontrakt

Den andre SHL-spelaren som har skrivit NHL-kontrakt i veckan är Victor Berglund, 20. Luleåbacken har skrivit på ett treårigt rookiekontrakt med Boston Bruins.

– Att få skriva sitt första NHL-kontrakt, det är en dröm som går i uppfyllelse. En dröm man haft sedan man var liten så det känns helt fantastiskt att få ta ett steg mot världens bästa hockeyliga, säger Victor Berglund till NSD.

Precis som Arvid Holm kommer dock Victor Berglund att lånas ut den kommande säsongen.

– Det känner jag själv också, att det bästa för mig är att få spela en säsong i SHL och visa vad jag går för. Och att få spela ett år här i Luleå känns fantastiskt, säger Berglund till NSD.

Victor Berglund, som draftades i sjunde rundan 2017 av Bruins, blev efter en bra allsvensk säsong i Modo tidigare i vår klar för Luleå inför den kommande säsongen – och här kan ni läsa en längre intervju med Berglund.