• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Återblick: Djurgården Hockey

4 april 2020 15:00
Återblickar

Vi fortsätter att sammanfatta säsongen, klubb för klubb. Nu har det blivit dags för Djurgården och till vår hjälp har vi tagit Sebastian Strandberg. "Efter en ganska svajig höst hittade vi tillbaka efter nyår och gjorde det riktigt bra då", säger 27-åringen.


Tabellplacering: Sexa (88 poäng)

Sebastian Strandbergs kommentar: ”Ganska mycket upp och ner. Målet var att ta en kvartsfinalplats. Vi tog väl fler poäng än vi gjorde säsongen innan och den säsongen slutade nästan helt fullbordat. Absolut inte optimalt för vi siktade högre, men framförallt ville vi ta en kvartsfinalplats. Ligan är oerhört jämn och vi hade en ganska svajig höst. Vi hittade tillbaka efter nyår och gjorde det riktigt bra då, framförallt på hemmaplan. Vi kände att vi skulle gå in i slutspelet med en rätt bra känsla. Formen pekade åt rätt håll."

Var det något speciellt ni reglerade efter den svajiga hösten?

– Nja. Vi hade ganska många nya spelare och då blir det många nya att sätta in i vårt sätt att spela. Sedan hade vi många spelare borta även om man inte ska skylla på det. Det blev tufft att få till någon kontinuitet, och då handlar det både om skador och att få spelet att stämma. Vi saknade den kontinuitet fram till nyår, men vi ändrande inte på speciellt mycket. Tränarteamet stod fast vid vår spelidé. Vi fullföljde den och till slut gav det resultat.

Vilket är ditt bästa minne med säsongen?

– Hur vi hämtade ikapp säsongen. Vi var ganska långt nere i träsket. På slutet tog vi en jäkla massa hemmasegrar i rad (16 stycken). Känslan var att om motståndarna skulle vinna på vår hemmaplan behövdes det något spektakulärt. Det kändes som att vi var otroligt starka på hemmaplan. Det tar jag verkligen med mig. Vi ska fortsätta bygga vidare på den trenden nästa säsong.

Offensivt, antal gjorda mål: 137 (7)

Strandbergs kommentar: "Offensivt levererade vi. Det var inte i topp, men 137 mål får väl ändå vara godkänt. Offensiven var absolut inte ett problem. Vi hade behövt ett starkare powerplay för att höja den siffran. Det offensiva spelet i lika styrka tycker jag ändå var bra."

Defensivt, antal insläppta mål: 135 (8)

Strandbergs kommentar: ”Det var lite för många mål bakåt. Hade vi tajtat till det där hade vi varit ett mer slagkraftigt lag över hela säsongen. Man behöver inte gå in i detalj på det, men där hade vi absolut kunnat vara bättre.”

Powerplay: 19,35 procent (9)

Strandbergs kommentar: ”Det är en självförtroendespelform skulle jag säga. Sätter man en femma som funkar bra och som får flow kan det ganska lätt rinna på och man kan ha det som ett slagkraftigt vapen. Det kändes som att vi fick kämpa rätt hårt för att göra mål i powerplay. Stundtals fungerade det, men det blev aldrig någon riktig kemi bland oss som spelade där. Där finns förbättringspotential. En niondeplats säger sig självt att vi inte är nöjda med. Vi vill vara ett topplag.”

Boxplay: 80 procent (9)

Strandbergs kommentar: "Som sagt tycker jag spelet vid lika styrka var bra, men Special Teams kan bli bättre. Känslan var att vi tog ganska många tvåminutare. Vi spelade mycket i boxplay och till slut ringer det. Vi hade några väldigt bra stunder i boxplay, men också sämre stunder vilket gör att procenten inte blir så hög. Slår man ihop boxplay och powerplay vill man vara en bit över 100 procent och nu nådde vi inte ens 100 och det är absolut inte godkänt.”

Hemmaspelet: 61 poäng (2)

Strandbergs kommentar: "Först och främst är det fantastiskt att spela inför fansen både på Hovet och i Globen. De gör ett fantastiskt jobb varje match. Även om det inte är fullsatt är de högljudda och hjälper oss framåt. Då går vi ut och spelar med mer pondus och bröstar upp oss lite. Vi blir kanske lite kaxigare och spelar ut mer. Det gjorde att vi var framgångsrika på hemmaplan. Samtidigt blir det en självfötroendegrej där också. Man känner att ingen kan slå oss hemma."

Bortaspelet: 27 poäng (9)

Strandbergs kommentar: "Det var alldeles för dåligt. Det var det enda som inte var bra efter jul och nyår. Det sätter sig väl lite på självförtroendet. Den där kaxigheten vi hade hemma hade vi kanske inte på bortaplan. Det blir att man är rädd att förlora och då har man nästan redan förlorat. Minusbetyg på bortaspelet. Stor förbättringspotential."

Djurgårdens…

…poängkung: Linus Hultström, 32 poäng (15+17)

…mest utvisade: Anton Hedman, 57 min

…spelare med flest matchavgörande mål: Niclas Bergfors, 4 GWG

…tacklingsflitigaste spelare: Tom Nilsson, 81

…spelare med mest istid i snitt per match: Marcus Högström, 21:44 min/match