• Huvudsponsorer

Lördag Lör 6 April Apr
Söndag Sön 7 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Idag 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 4 Maj Maj

Mikael Lindgren: "En trupp som kan gå hela vägen"

12 september 2018 15:00
Inför SHL 2018/2019

Skellefteås sportchef Mikael Lindgren berättar i en intervju med SHL.se om truppbygget, siktet på ännu en final och hyllar dessutom en trotjänare.


Skellefteå har de senaste åtta säsongerna vunnit två SM-guld och nått smått otroliga sju finaler. Nu är frågan är årets trupp tillräckligt bra att nå ännu en SM-final?

Vad säger du, Mikael Lindgren, sportchef i Skellefteå?

– Absolut! Det tycker jag. Det är en trupp som kan gå hela vägen.

Skellefteå går in i säsongen med en av ligans äldsta trupper och de offensiva nyförvärven Juhamatti Aaltonen, Mathis Olimb och Robin Alvarez är alla över 30 år.

– Vi har de spelarna som vi haft i Bud Holloway, "Jocke" Lindström, Oscar Möller och Jimmie (Ericsson). Det är en lite äldre stomme. Men det är otroligt bra SHL-spelare och att de fyra är lite äldre spelar ingen roll, det kan vara bra med rutin.

På tal om Jimmie Ericsson. Hur viktigt är det för er att ha en skadefri och hungrig Jimme Ericsson en hel säsong?

– Det är superviktigt. Han är nog oerhört sugen på att plocka hem bucklan en sista gång och han ser jättemotiverad ut. Vi har hart ett bra snack och han ville ingenting annat än att hjälpa föreningen att spela hem bucklan. Han är väldigt viktig för oss och det är jättekul att vi kunde komma överens om en förlängning.

"SHL:s bästa spelare"

Det kanske tyngsta tappet för klubben är Pär Lindholm. Centerstjärnan var fyra i poängligan i fjol, gjorde 47 poäng men imponerade kanske allra främst med sin jämnhet och styrkor i båda riktningarna av isen. Efter en stark säsong belönades han med ett NHL-kontrakt av Toronto i NHL. Som ersättare har Lindgren värvat Mathis Olimb från Linköping. Frågan är om norrmannen kan skapa samma kemi med Oscar Möller och Joakim Lindström?

– Vi vet inte om vi kommer sätta dem ihop ännun, men Lindholm och Olimb är inte samma spelartyper. Mathis är dock en mycket skicklig center men exakt var han ska spela, det får vi se.

En annan mycket spännande forwardsvärvning är Juhamatti Aaltonen. Den 33-åringe finländraen har varit flitigt återkommande i poängkolummnen genom åren men har också varit något av en humörsspelare. Skellefteå och Lindgren hoppas dock att de ska kunna locka fram det bästa hos artisten Aaltonen.

– Vi hoppas ju det. Vi tittar på personer och spelarna och som spelare är han helt fantastisk bra. Han har kvalitet att vara SHL:s bästa spelare och vi får försöka hålla honom på ett gott humör. Vi har en identitet där alla jobbar stenhårt, vilket gäller samtliga, även honom. Det känns riktigt bra att ha fått hit en sådan skicklig spetsspelare. Vi ska göra allt för att han ska trivas.

"Värd ett "A" på bröstet"

Klubben har dessutom stort sparkapital i den kanadensiske stjärnan Bud Holloway som under fjolåret stördes av skador och inte riktigt hittade upp i samma nivå som tidigare, något som bekräftas av Lindgren.

– Han hade lite skadeproblem i fjol och kom inte upp i sin normala kapacitet men har sett otroligt bra ut på isen hittils och jag är helt säker på att han kommer studsa tillbaka.

Jonathan Pudas hade en fantatisk utveckling i fjol. Tror du den fortsätter nu?

– Vi hade honom i juniorverksamheten innan han åkte iväg på andra äventyr. Han är en otroligt duktig hockeyspelare och fantatsiskt bra som person. Han är värd att ha ett "A" på bröstet och driva laget framåt. Han är viktig för oss.

Sist men inte minst tar vi en titt på målvaktssidan där stjärnmålvakten Joni Ortio lämnat klubben efter två framgångsrika säsonger. I hans frånvaro kommer kampen om förstaspaden att stå mellan Gustaf Lindvall, som imponerade i fjol, samt den tidigare Djurgårdsmålvakten Mantas Armalis som är tillbaka i SHL.

– I fjol visade "Gurra" vilken fantastisk målvakt han är och vi är trygga med honom. Det blev klart ganska tidigt att Mantas var ledig och han är en spännande ung målvakt. Han är supersugen att ta upp kampen och det känns bra med de två.