• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

SHL-klubbarna hjälper i Coronatider

27 mars 2020 14:00

Coronaviruset, eller Covid-19, tvingar hela världen till drastiska omställningar för att skydda, hjälpa och förhindra. Mitt i allt ser vi hur medmänskligheten flödar - och SHL-klubbarna drar sitt strå.


Från norr till söder i vårt avlånga land sluter människor upp och hjälper sin omgivning på olika sätt.

Luleå Hockey jobbar under parollen "Vi gör det tillsammans" där man promotar lokala företag med olika erbjudanden för att hjälpa den lokala företagsamheten att dra in pengar i svåra tider. Färjestad BK lyfter fram sina partners i hopp om att kunna hjälpa dessa i svåra tider.

Spelare från Leksands IF hjälper personer i riskgrupper med vardaliga sysslor. På klubbens hemsida kan man läsa att spelare från laget under de kommande veckorna kommer att köra källsorteringsmaterial till rätt destination i samarbete med en partner. HV71 meddelade förra veckan att man tömde arenan på "godis, dricka, handsprit med mera" och körde upp det till sjukhuset Ryhov för att skänka till de som arbetar där, ett initiativ som både Växjö Lakers och Örebro Hockey hakade på. Örebro levererar dessutom 250 gratis matlådor till personer i staden som är över 70 år.

I Oskarshamn kör IKO-spelarna personer i riskgrupper till ICA Maxi för att hjälpa till med veckohandlingen på tisdagar. Klubben har dessutom hjälpt lokala föreningen Oskarshamn AIK med 10 000 kronor till klubbkassan och uppmanar på sin hemsida fler att hjälpa föreningen ekonomiskt.

Rögle levererar matkassar till de som är i riskgruppen, något man började med tidigare under veckan.
Några exempel på den medmänsklighet och vilja att hjälpa till vi ser på flera håll i dessa speciella tider.