• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Matchguide: Två svenskmöten i CHL-åttondelen

12 november 2019 10:00
CHL

CHL går in i slutspelet och det rivstartar med två helsvenska möten. Färjestad möter Frölunda och Skellefteå tar emot Djurgården. Luleå ställs mot det schweiziska storlaget SC Bern.


Skellefteå AIK-Djurgården

Det första av två helsvenska möten i åttondelen är mellan Skellefteå och Djurgården. DIF tog sig till slutspelet efter att ha slutat tvåa i sin grupp på tolv poäng. Skellefteå vann sin grupp på elva poäng.

Poängbäst i de båda lagen i CHL så här långt är Michael Haga (Djurgården) på tio poäng och Skellefteås Joakim Lindström/Oscar Möller, som båda har gjort fem poäng (3+2).

Färjestad BK-Frölunda Hockey

Rivalmöte i Löfbergs Arena i kväll. Gästande Frölunda förlorade de två första CHL-matcherna, men har nu fyra raka segrar. Färjestad slutade tvåa i sin grupp på elva poäng.

Frölundas stjärna Ryan Lasch toppar hela CHL:s poängliga med 15 poäng på sex matcher. Marcus Nilsson har gjort sju poäng och är därmed poängbäst i FBK. Lagen har mötts en gång i SHL den här säsongen och då vann Frölunda med 5-2.

SC Bern-Luleå Hockey

Luleå kommer från ett starkt gruppspel i CHL. Norrbottningarna tog 14 poäng och vann sin grupp. För motståndet i åttondelen står den regerande mästaren från Schweiz. Bern tog sig vidare som tvåa i grupp E, bakom Skellefteå.

Kollar vi poängligan även i dessa lag är det Luleås Arttu Ilomäki och Berns Marc Arcobello som är bäst med åtta poäng.