Kandidaterna till Månadens spelare

4 januari 2022 15:00
Månadens spelare

Hela säsongen kommer Månadens spelare i SHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Här är kandidaterna till Månadens spelare i december.


Svenska Spel är sedan i år ny huvudsponsor till SHL. Tillsammans med ligan utser Svenska Spel Månadens Spelare där vinnaren tilldelas Hejapriset på 10 000 kronor som ska gå till ett projekt som ska stärka svensk ishockey.

– Genom Hejapriset till Månadens Spelare tillför vi viktiga medel till projekt som utvecklar svensk ishockey. För oss är det viktigt att också visa vår uppskattning till de klubbar som bedriver en enormt betydelsefull verksamhet runt om i landet, och genom Hejapriset gör vi just det, säger Mats Einarsson, sponsringsstrateg på Svenska Spel.

Kandidaterna i december

Markus Ljungh, Linköping

Markus Ljungh har växlat upp rejält under december. När november var slut stod Linköpings stjärncenter noterad för 16 poäng. Nu är han uppe på 27 efter att ha gjort fyra mål och sju assist under december. Med det var han den gångna månadens näst bästa poängplockare, en poäng bakom Tambellini. Markus Ljungh gjorde poäng i sex av Linköping åtta matcher i december.

Jonathan Pudas, Skellefteå

Skellefteå är tillsammans med Växjö det lag som har gått bäst under december. En som fortsätter att visa vägen för västerbottningarna är landslagsbacken Jonathan Pudas. 28-åringen, som toppar backarnas poängligan, har gjort åtta poäng (1+7) på sex matcher, vilket är bäst av ligans backar tillsammans med Timrås Joey LaLeggia under december. Pudas har under december snittat 25:16 minuters speltid, näst mest av samtliga spelare i ligan.

Marcus Sörensen, Djurgården

Att Marcus Sörensen betyder mycket för Djurgården råder det inga tvivel om, och det har ännu en gång besvisat under december. Kaptenen har gjort tre mål och fem assist på sju matcher under den gångna månaden. Vilket betyder att han har varit direkt inblandad i 54 procent av Djurgårdens 13 mål under december. Sörensen har snittat 21:29 minuters speltid under december, vilket är tredje mest bland ligans forwards.

Adam Tambellini, Rögle

Adam Tambellini blev utsedd till Månadens spelare i november och nu har han chans att ta hem priset för andra månaden i rad. För kanadensaren har fortsatt att leverera offensivt. Han var både mål- och poängbäst i ligan under december. Rögle spelade sju matcher och Tambellini gjorde poäng i samtliga. Totalt noterades han för tolv poäng, varav sex mål, under den gångna månaden.

Veini Vehviläinen, Brynäs

Brynäs har har höjt sig rejält under den senaste tiden och sett till poängsnitt är Gävlelaget femte bäst under december. Mycket tack vare målvakten Veini Vehviläinen, som har imponerat stort. Finländaren är tillsammans med Mantas Armalis (Djurgården) den ende som har spelat sju matcher den gångna månaden. Av dessa har Brynäs vunnit fyra, där Vehviläinen har hållit nollan i samtliga segrar. Under december hade han näst bäst räddningsprocent (94,34) samt var delad etta när det kom till insläppta mål per match (1.31).