SHL Pride Week fortsätter utbilda i HBTQI-frågor

19 oktober 2021 13:00

2019 var det premiär för SHL Pride Week och nu när arenorna åter är öppna är det dags för ännu en vecka där SHL och de 14 klubbarna belyser HBTQI-frågeställningar. Årets vecka går av stapeln i februari och med start denna vecka inleds även den breda utbildningssatsningen där samtliga lag och domargruppen utbildas i HBTQI-frågor.


– Hockey är för alla och vi är väldigt stolta att fortsätta vårt engagemang med SHL Pride Week och den utbildningssatsning samtliga lag och domargruppen nu kommer få ta del av. Alla, oavsett vem man älskar eller identifierar sig som, är välkomna i hockeyns värld och vi ser fram emot att ta ytterligare steg för en mer inkluderande idrott, säger Jenny Silfverstrand, VD SHL.

Samtliga 14 SHL-lag samt domargruppen kommer genomgå en utbildning som syftar till att höja kunskapen inom HBTQI-frågor och få verktyg till att vara med och bidra till en mer inkluderande idrott. Utbildningarna, som genomförs enskilt med varje lag, startar denna vecka och pågår fram till SHL Pride Week i februari.

– Idrott har en unik förmåga att förena människor och det vill vi både ta tillvara på och fortsätta utveckla. Utbildningen är en del av det och vi ser fram emot att belysa dessa viktiga frågeställningar tillsammans med klubbarna, våra spelar- och domarambassadörer samt supportrar runt om i landet, fortsätter Silfverstrand.

Läs mer om tidigare SHL Pride Week.