• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt

Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

20 april 2020 10:00
Veckans nyheter

SHL-klubbarna fortsätter att rusta inför kommande säsong. Här går vi igenom samtliga övergångar och kontraktsförlängningar den senaste veckan.


Dubbelvärvning av Brynäs

Adam Pettersson,28, samt Tom Hedberg, 20. Där har ni Brynäs två senaste nyförvärv. Adam Pettersson kommer från Skellefteå, där han har spelat hela sin karriär bortsett från två utlåningssejourer i Sundsvall. Han debuterade i SHL redan 2009/10 och har totalt gjort 444 SHL-matcher (136 poäng). På meritlistan hittar vi även två SM-guld och fem SM-silver.

– Brynäs vill vända på det här och det känns som en häftig resa att vara med på, säger Pettersson till Brynäs hemsida.

Backen Tom Hedberg har gjort 28 matcher med HV71 (säsongen 2017/18), men de två senaste åren har han tillhört Modo. Den gångna säsongen var han assisterande lagkapten i laget och 20-åringen gjrode 25 poäng (3+22)på 52 matcher.

– Här finns alla möjligheter att utvecklas, säger Hedberg till klubbens hemsida.

Både Tom Hedberg och Adam Pettersson har skrivit på för de två kommande säsongerna.

Guldmålvakt till Rögle

Rögle har tappat den tjeckiske målvakten Roman Will till kommande säsong. Nu är det klart att hans ersättare blir Johan Gustafsson, 28, som närmast kommer från tyska Adler Mannheim. Gustafsson gjorde en säsong i DEL. Dessförinnan spelade han fyra raka säsonger i Frölunda och under den här tiden vann han två SM-guld samt tre CHL-titlar.

Han kommer att bilda målvaktspar med Christoffer Rifalk i Rögle den kommande säsongen.

Johan Gustafsson har skrivit ett ettårskontrakt med Rögle.

Backtalang väljer Frölunda

Frölunda har stärkt upp sin backuppsättning. Klubben har plockat in den 20-årige backen Mattias Norlinder, som ursprungligen är från Kramfors. Den vänsterfattade backen, som spelade JVM i vintras, debuterade i allsvenskan med Modo säsongen 2018/19. Den gångna säsongen noterades han för 18 poäng (7+11) på 34 matcher.

– En riktigt stor talang med fantastiskt spelsinne och skridskoåkning. Vi har hållit koll på honom länge, i ett par säsonger, och vi är grymt glada över att kunna knyta honom till oss, säger sportchefen Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Norlinders avtal med Frölunda sträcker sig över säsongen 2021/22.

Målvakterna förlänger

Två målvakter har förlängt sina kontrakt i veckan. Det handlar om HV71:s Jonas Gunnarsson och Leksands Axel Brage.

Jonas Gunnarsson, 28, har spelat två raka säsonger i HV71 och den senaste säsongen hade han 91,6 i räddningsprocent och släppte i snitt in 2,12 mål per match. Gunnarsson har förlängt sitt kontrakt med ett år.

Axel Brage har skrivit på ett nytt tvåårsavtal med Leksand. Den 31-årige målvakten var med och spelade upp Leksand i SHL för två säsonger sedan. Den gångna säsongen stod han 26 matcher och hade följande statistik: 90,9 i räddningsprocent samt 2,41 i GAA.

Persson stannar i Malmö

Carl Persson, 24, kom till Malmö under säsongen 2018/19.Då blev det sju poäng 35 matcher och under säsongen som gick blev det åtta mål och fem assist på 51 matcher för Malmöforwarden. Persson har skrivit på för kommande säsong.

Malmö har också meddelat att forwardsduon Eric Engstrand, 19, samt Oskar Magnusson, 18, har skrivit a-lagskonktrakt. Engstrand gjorde nio SHL-matcher den gångna säsongen medan Magnusson gjorde fyra matcher med a-laget. Båda har skrivit på ett ettårskontrakt.