• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Tisdag Tis 26 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov

Frölunda, Färjestad och Luleå toppseedade inför CHL-lottningen

17 maj 2019 11:30
CHL

Onsdag nästa vecka genomförs lottningen till gruppspelet i CHL säsongen 2019/2020. Nu har seedningen över de 32 kvalificerade lagen släppts, med tre SHL-lag med i den översta potten och med Frölunda Indians som etta.


Champions Hockey League kommer på onsdag, den 22:a maj, att hålla sin lottning av gruppspelet för kommande säsong. 32 lag från ligor över hela Europa har sedan tidigare kvalificerat sig för turneringen, som kommer att bestå av åtta grupper med respektive fyra lag. Lottningen genomförs i Ondrej Nepela Arena i Bratislava, huvudstad i Slovakien där VM för tillfället spelas.

Samtliga de 32 kvalificerade lagen har nu placerats i seedningsordning, baserat på deras respektive placeringar i de inhemska ligorna. Seedningen är uppdelad i fyra potter med åtta lag i varje, där den översta potten går under namnet Pott 1. Här tar Frölunda Indians plats som absolut etta i egenskap av regerande CHL-mästare. Ytterligare två SHL-lag slår sig in i den översta potten - SHL:s seriesegare Färjestad BK och tabelltvåan Luleå Hockey.

Den svenska topptrion får sällskap i Pott 1 av den schweziska, finska, tjeckiska, tyska och österrikiska ligavinnaren. Förflyttar vi oss vidare till Pott 2 huserar istället lag som placerat sig alldeles bakom förstaplatsen i sina ligor. Bland dessa finns Djurgården IF med som SHL-representant i potten. Vid sidan av Djurgården sticker storheter som Kärpät Oulu, EV Zug och vårens CHL-finalist Red Bull München ut.

Ett annat lag som nådde mycket långt i den gångna säsongens europeiska cupspel var HC Pilsen. Tjeckerna seedas överst i Pott 3, en pott som även innehåller det femte och sista SHL-laget i turneringen. Skellefteå AIK placeras i samma pott som bland annat Vienna Capitals och Augsburger Panther. Noterbart är att även om Djurgården och Skellefteå tillhör annan seedningspott än de övriga tre SHL-lagen kan klubbar från samma nation inte mötas i gruppspelet.

Avslutningsvis återstår då Pott 4, som består av vinnare från de återstående ligorna med CHL-plats. Vitryska Yunost Minsk, norska Frisk Asker och slovakiska HC05 Banska Bystrica tillhör några av lagen här.

Onsdagen den 22:a maj får vi alltså veta vilka som ställs mot vilka när höstens europeiska hockeyäventyr ska utstakas. SHL.se kommer att bevaka CHL-lottningen, som sker från Bratislava med start 16:00. Då kommer de 32 lagen att fördelas i åtta olika grupper.