Lista: 5 noteringar från gårdagen

30 september 2022 10:00
I backspegeln

Vilken omgång vi bjöds på i går. 44 mål, spänning, och flera individuellt skickliga prestationer. Här är fem noteringar från gårdagens matcher.


Uddamålssegrar i fem matcher

Att det kommer bli en jämn säsong råder det inga tvivel om, och gårdagens omgång var inget undantag. Växjö besegrade visserligen Brynäs med 4-1, men i övriga sex matcher i går var det jämnt hela vägen in på slutsignal. När två minuter återstod mellan Färjestad och Skellefteå var ställningen 4-4. Sedan gjorde Oscar Möller två mål, varav det sista i öppen kasse. Övriga fem matcher slutade med uddamålsseger för något lag. Varav två matcher fick avgöras efter övertid.

Målfesten fortsätter

Vill man se mål ska man gå på SHL. Inför gårdagens omgång gjordes det i snitt 5,52 mål per match – och det blev en hel del fullträffar även i går. Flest gjordes det i Karlstad där Skellefteå vann en galen kvarstfinalrepris mot Färjestad med 6-4. I Be-Ge Hockey Center blev det nio mål och i både Timrå och Leksand fick åskådarna se sju fullträffar. Totalt gjordes det 44 mål i går, vilket ger ett snitt på 6,29 mål per match.

Byrons drömdebut

Blaine Byron gjorde sin första SHL-match för IK Oskarshamn, och vilken debut den 27-årige kanadensaren svarade för. Han höll sig framme i slutet av den första perioden och satte hemmalagets ledningsmål mot Frölunda. Byron såg till att Oskarshamn återtog ledningen med 3-2 i mellanakten, men han var inte klar där. Byron var även med i förarbetet till Patrik Karlkvists 4-4-mål. Byrons debut slutade med seger, för Oskarshamn vann efter övertid. Vilket betyder att smålänningarna har tagit tre raka tvåpoängare på hemmaplan.

Linköpings första trepoängare

Linköping såg ut att gå mot säsongens fjärde förlust. När 45 minuter var spelat hade Luleå 1-0, efter att norrbottningarna dominerat långa stunder av den andra perioden. Linköping kom dock tillbaka. Sebastian Strandberg kvitterade och endast 20 sekunder senare satte Markus Ljungh 2-1. En ledning som LHC höll matchen ut. Det betyder att Linköping tog säsongens första trepoängare. De enda lagen som ännu inte har vunnit efter ordinarie tid är Oskarshamn och HV71.

Första Skånederbyt vanns av Malmö

När Rögle och Malmö drabbar samman brukar det bli sevärda matcher och gårdagen var inget undantag. Det var en härlig inramning i Catena Arena, men hemmafansen fick dock inte jubla på slutsignal. I stället var det Malmö som gick segrande ur säsongens första Skånederby. Två av de stora segerorganisatörerna var målvakten Daniel Marmenlind, som räddade 28 skott, samt Frederik Händemark, som satte 1-0 och sedan assisterade till matchavgörande 2-1.