• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 17 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan

Resultat: PW:s första nolla stoppade Djurgården

29 januari 2012 18:08

Inför söndagens möte i Löfbergs Lila Arena hade Djurgården fem raka segrar plus tre raka bortavinster mot Färjestad. Men efter inte minst en oerhört stabil insats av målvakten Fredrik "PW" Pettersson-Wentzel, tillika hans första hållna nolla i Elitserien, lyckades FBK till slut vinna med 1-0 och därmed också göra slut på förlustsviten mot stockholmslaget.


Hemmalaget inledde något bättre spelmässigt, men gästande Djurgården spelade upp sig och skottstatistiken på 11-12 är ett tydligt bevis på att 0-0 var ett rättvist resultat efter 20 minuter.

De stora anledningarna till att det var mållöst i Löfbergs Lila Arena efter den första perioden stavas bra målvaktsinsatser av både FBK:s Pettersson-Wentzel och DIF:s formstarka burväktare Gustaf Wesslau.

– Vi börjar jättebra, men sedan tog de över lite grann. Men jag tycker ändå att vi är bra med, sa Färjestads Jonas Frögren till CANAL+ om matchen så långt.

- Vi känns lite farligare i spelvändningarna och det ser bra ut, var DIF:s Jimmie Ölvestads analys efter den första perioden.

Elitseriens assistkung Johansson bakom 1-0

Då båda burväktarna fortsatte att briljera dröjde det ända till 17.04 in på den andra perioden innan vi fick se ett mål, men när det väl kom var det snyggt. Färjestads och Elitseriens passningskung Mikael Johansson serverade vackert en fristående Patrik Lundh, som i sin tur säkert och distinkt satte pucken bakom Wesslau.

Lundhs åttonde mål för säsongen och assist nummer 26 för Johansson och därmed också alltså 1-0 till FBK, ett resultat som även stod sig resten av den andra akten.

– "Micke" är en väldigt skicklig spelare och det är bara att söka lägen och hålla klubban i isen när man spelar med honom. Nu är det bara att kriga på och gå för tre poäng, sa målskytten Lundh om sin lagkamrat Johansson och vad som gällde inför den tredje perioden.

"PW": "Kändes jättebra därute"

"Kriga på" var också precis vad Färjestad gjorde och värmlandslaget lyckades till slut hålla undan och vinna med 1-0. Stor matchhhjälte alltså med sina 25 räddningar målvakten Pettersson-Wentzel, som för övrigt fick chansen då Cristopher Nihlstorp inte kunde komma till spel på grund av en överkroppsskada.

– Det kändes jättebra därute och väldigt skönt med tre poäng. Jag tycker vi förtjänar segern, sa matchvinnaren Pettersson-Wentzel efter sin första elitserienolla och FBK:s trepoängare.

– Tungt. Vi skapar chanser, men vi får inte in pucken. Nu får vi se till att det vänder i nästa match, sa DIF:s Marcus Nilson efter förlusten.