• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Idag 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt

Veckans SHL – det hetaste som hänt i veckan

30 mars 2020 10:00
Veckans nyheter

Det spelas ingen hockey längre, men SHL-klubbarna förbereder sig för fullt inför kommande säsong. Som vanligt inleder vi måndagen med att gå igenom de hetaste nyheterna från den gångna veckan.


Frölunda värvar tre spelare

Frölunda har i veckan förstärkt laget med två backar och en forward. Forwarden är en gammal bekant, nämligen Jan Mursak, som spelade en sejour i klubben 2017/18. Slovenen har de två senaste säsongerna spelat i den schweiziska storklubben Bern, där han den gångna säsongen gjorde 25 poäng på 42 matcher. Mursak har skrivit på ett treårskontrakt.

Göteborgarna har även gjort klart med Filip Johansson, 20. Den Minnesota Wild-draftade backen har de fem senaste säsongerna tillhört Leksand, men nu blir det en flytt till Frölunda. Johansson har skrivit ett tvåårskontrakt.

Frölunda har presenterat ytterligare en back i veckan – Jens Olsson, 35. Den gångna säsongen representerade han både Genève-Servette och TPS. Dessförinnan hade han sju raka säsonger i Malmö Redhawks. 35-åringen har skrivit ett tvåårskontrakt med Frölunda.

Klasen tillbaka i Luleå

SHL blir en profil rikare kommande säsong då Linus Klasen återvänder till Luleå efter sex säsonger i Schweiz. Senast han spelade i Luleå, säsongen 2013/14, gjorde han 57 poäng på 54 matcher. Sedan dess har han gjort 251 poäng på 265 matcher med Lugano i den schweiziska ligan. Kontraktet med Luleå gäller över de två kommande säsongerna.

Norrbottningarna förstärker med två backar

Luleå har även gjort klart backduon Eddie Larsson, 29, samt Victor Berglund, 20. Larsson har de fyra senaste säsongerna spelat i Linköping och dessförrinnan gjorde han tre år i Växjös organisation. Kontraktet är skrivet på två år.

20-årige Berglund, som är draftad av Boston Bruins, har imponerat i Modo den gångna säsongen. Han noterades för 22 poäng på 52 allsvenska matcher. Även han har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Målvakt till Skellefteå

Arvid Söderblom. Där har Skellefteås senaste nyförvärv. Den 20-årige målvakten har skrivit på ett tvåårskontrakt med västerbottningarna. Han tillhörde den gångna säsongen Frölunda, men var utlånad till allsvenska Tingsryd där han gjorde bra ifrån sig. På de 32 matcher han stod hade han 92,4 i räddningsprocent.

Tränare, målvakt och back klar för Brynäs

Det har hänt mycket i Brynäs den gångna veckan. Den största nyheten är nog ändå att klubben har gjort klart med en ny huvudtränare. Det blir Peter Andersson, som de fyra senaste säsongerna varit i Malmö. 54-åringen har skrivit på ett treårskontrakt.

Klubben presenterade även backen Kristofer Berglund, 31, samt målvakten Viktor Andrén, 26, i veckan. Berglund har två SM-guld på meritlistan – 2011 med FBK och 2017 med HV71. Den senaste säsongen spelade han i Dinamo Riga. Även Andrén har varit med och vunnit SM-guld, 2018 med Växjö då han hade över 99 i räddningsprocent i de fem slutspelsmatcher han stod. Andrén har i de fyra senaste säsongerna spelat i Lakers.

Båda spelarna har skrivit på för de två kommande säsongerna.

Växjö värvar finländare

Juuso Vainio, 25, har skrivit på för Växjö och det är första gången den landslagsmeriterade backen spelar utanför Finland. Förra säsogen var han lagkapten i JYP och han gjorde sin poängmässigt bästa säsong i karriären då han svarade för 18 poäng på 43 matcher. Kontraktet med Lakers gäller över de två kommande säsongerna.

Tvillingarna Westerholm till Malmö

Pathrik och Ponthus Westerholm är tillbaka i svensk hockey. Efter en säsong i finska Lukko är de klara för Malmö, vilket blir tvillingarnas tredje SHL-klubb. De har tidigare spelat i både Brynäs och Frölunda. 28-åringarna, som även spelade i Malmö mellan 2008 och 2012, har skrivit på för tre år med Redhawks.

Byter HV71 mot Malmö

På måndagsmorgonen presenterade Redhawks ytterligare ett nyfärvärv – den danske landslagsbacken Markus Lauridsen, 29. Lauridsen hade sin klart bästa säsong poängmässigt med 30 poäng på 52 matcher för HV71. 29-åringen har utöver HV71 även spelat SHL-hockey i Leksand samt representerat EHC München i den tyska högstaligan. Lauridsen har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Djurgården plockar in tre nya spelare

Mantas Armalis, Linus Andersson och Tobias Ekberg blev alla tre klara för Djurgården i veckan. För målvakten Mantas Armalis blir det en återkomst i klubben han representerade mellan 2014 och 2016. De två senaste säsongerna har han spelat i Skellefteå. Armalis har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Från Vita Hästen har DIF hämtar Linus Andersson, som gjorde stort avtryck under sin första hela säsong i allsvenskan. 20-åringen gjorde 22 mål och 13 assist på 48 matcher. Kontraktet med Djurgården gäller över de två kommande säsongerna.

Även Tobias Ekberg, 26, har skrivit på ett tvåårskontrakt. Den 26-årige backen har spelat 2,5 säsong i Malmö, men nu blir det alltså en flytt norrut för honom.