• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Söndag Sön 24 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan

Matchdagens stjärnor: Storspelande målvakt i topp

3 mars 2014 22:17

Från måndagkvällens tre SHL-matcher hittar vi tre spelare i varsitt vinnande lag - på tre olika positioner. I topp en storspelande målvakt som vägrade släppa någon puck förbi sig.


Tredje stjärna - Oscar Steen

Den rutinerade och hårt arbetande AIK-centern klev fram med ett mål och en målgivande assist. Målet var en behärskad backhand i tom kasse som slog den definitiva spiken i kistan, fram till AIK:s andra raka trepoängare. Bortalagets klart främste tekare var han också med 60 procent vunna.

Andra stjärna - John Klingberg

Den spelskicklige backen visade, som så många gånger förr den här säsongen, att det är i den offensiva zonen han trivs som allra bäst och där han kommer till sin rätt. Ett välriktat slagskott och dessutom två passningar som bidrog till att lagkamrater fick näta blev Klingbergs facit. Frölundas poängbäste back var alltså involverad i hälften av sitt lags mål i seriefinalen.

Första stjärna - Christian Engstrand

Efter två matcher som båsöppnare var Christian Engstrand tillbaka i hetluften. Med besked. Hemmastarka Växjö höll honom rejält sysselsatt många gånger - men Engstrand vägrade att släppa några puckar förbi sig. Han vann matchen åt sitt lag som nu verkligen beblandar sig i diskussionen om direktplatserna i SM-slutspelet. Fortsätter Engstrand spela som han gjorde i Växjö ser det ytterst lovande ut för östgötarna.