• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

#SHLThrowback - Rasmus Dahlin

16 december 2018 15:00
#SHLThrowback

Med sin bländande teknik, spelförståelse och skridskoåkning har han tagit hockeyvärlden med storm. Dessutom blev han den förste svensken sedan Mats Sundin att gå som nummer ett i sommarens NHL-draft. Vi avslutar denna #SHLThrowback med att blicka tillbaka på Trollhättansonen Rasmus Dahlins tid i SHL.


Redan som 16-åring fick han hockeyvärlden att tappa hakan när han debuterade i Frölundas A-lag. Backen, som under sin tid i Frölunda inte ens hann byta ut juniorgallret mot visiret, gjorde 40 matcher inklusive slutspel under sin första säsong och hann dessutom med att noteras för totalt åtta poäng innan han fyllde 17 den 13:e april 2017.

Rasmus Dahlin är en talang utöver det vanliga. Med sin bländande teknik, vassa skridskoåkning och spelintelligens tog han snabbt hockeyvärlden med storm och spåddes en ljus framtid. Under sommaren 2018 blev han också den förste svensken sedan Mats Sundin att gå som etta i NHL-draften när han valdes av Buffalo Sabres - och sedan han anslöt till NHL-klubben har leveransen fortsatt. Den ödmjuke Trollhättansonen ges ett stort förtroende för sin ringa ålder och snittar så här långt strax över 20 minuter per match. Dessutom har han återfunnits i poängprotokollet upprepade gånger.

Under sin tid i SHL, som varade från 2016 till våren 2018, gjorde backen totalt 87 matcher för Frölunda. På dessa blev det tolv mål och 19 assist.