Tjeckisk forward till Växjö Lakers

29 januari 2012 08:00

Växjö Lakers har gjort klart med den tjeckiske forwarden Tomas Netik. 29-åringen är spelklar mot AIK på tisdag. Samtidigt meddelar klubben att try out-spelaren Peter Ölvecky stannar säsongen ut.


Tomas Netik kommer närmast från Lev Poprad i KHL.

– Han är en skridskoåkare som jobbar hårt och har ett bra målsinne. Han passar in i vårt lag eftersom han har erfarenhet på hög nivå utan att för den delen vara speciellt gammal, säger sportchefen Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Tanken är att ytterforwarden ska bidra framförallt i offensiven.

– Det är just målskytte som vi gärna vill ha in i truppen och Tomas Netik är en kille som kan göra mål. Vi har spelat en hel del jämna matcher som vi inte har kunnat avgöra, och tanken är att vi ska få in lite mer spets för att kunna avgöra just sådana täta matcher. Det känns viktigt nu när säsongen går in i sitt slutskede.

Kontraktet är skrivet säsongen ut och Tomas Netik ansluter till truppen i början av veckan som kommer. Samtidigt meddelar klubben att try out-forwarden Peter Ölvecky, som Hockeyligan.se skrev om i fredags, blir kvar i Växjö resten av säsongen. Hans try out-avtal som skrevs den 11 januari skulle ha löpt ut i dag.

– Vi tycker att han har visat att han är en nyttig spelare. Han gör få misstag och läser spelet bra. Dessutom kan vi använda honom som både vinge och center. I sluttampen av säsongen är det viktigt med killar som gör ett bra jobb hela tiden, och det gör Peter, säger sportchefen Henrik Evertsson till klubbens hemsida,