• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Återblick: Växjö Lakers

31 mars 2020 15:00
Återblickar

Vi fortsätter att blicka tillbaka på säsongen som gick, klubb för klubb. Nu har det blivit dags för Växjö Lakers, där forwarden Marcus Sylvegård ger sin syn på säsongen. ”Jag tycker vi har ett lag som ska prestera för topp 4, men det gjorde vi inte och det klart att vi inte är nöjda med det.”, säger 20-åringen.


Tabellplacering: 10 (70 poäng)

Marcus Sylvegårds kommentar: ”Vi är inte nöjda. Jag vet att folk gick till Växjö för att klubben siktar på SM-guld varje år. Jag tycker att vi har ett lag som ska prestera för topp 4, men det gjorde vi inte och det klart att vi inte är nöjda med det.

Efter tio omgångar låg ni sist med sex poäng. Hur mycket påverkade starten resten av säsongen?

– Klart att det påverkade hela säsongen. Vi blev lite osäkra. Efter jul började vi spela bra. Det är sjukt att vi slutade tia med tanke på den starten vi hade. Vi kan inte vara nöjda med det, men det är ändå rätt bra att komma tia med tanke på den starten.

Hur mentalt jobbigt är det att få en sådan start?

– Ja, det blir jobbigt. En gång den här säsongen tror att jag vi vann tre matcher i rad och det klart att det sätter sig mentalt att vi inte kan få någon streak. Andra lag kunde vinna tio hemmamatcher i rad eller något sånt. Vinner du fyra, fem matcher i rad blir det mycket poäng. Vi tappade mycket i början och uppförsbacken var lång redan då.

Det kom in elva nya spelare inför säsongen. Påverkade det något, att det kanske tog längre tid att få ihop gruppen än du trodde?

– Jag tycker vi har en bra sammansvetsad grupp. Det tycker jag att tränarna och ledarna såg till. Det låg inte där. Vi var en tajt grupp. Vi hade rätt många spelare som kom in under säsongen och de passade svinbra hos oss. Det var inte där problemet låg.

Offensivt, antal gjorda mål: 127 (11)

Sylvegårds kommentar: ”I början av säsongen var vi inte bra framåt, och det har vi väl inte varit på hela säsongen. Men jag tycker att det blev bättre mot slutet av säsongen. Vi blev lite skarpare och tog pucken mer mot mål. Vi var inte nöjda med att bara ha den i anflallszon och det tycker jag var den stora skillnaden.”

Defensivt, antal insläppta mål: 143 (10)

Sylvegårds kommentar: ”Vi har rätt bra försvarsspel tycker jag. Jag vet inte varför vi ligger tia där. Vi hade rätt struligt i början av säsongen och sedan har det gått bättre. Det har varit lite blandat, med höga berg och djupa dalar. Ofta tycker jag vi har hållit motståndarna på utsidan och inte släppt in dem i skottsektorn. Det är något jag tycker att vi ha gjort bra på slutet.”

Boxplay: 72,68 procent(13)

Sylvegårds kommentar: ”Det finns inte mycket att säga. Det är inte ett acceptabelt. Ofta är det i Special Teams det avgörs och där var vi inte tillräckligt bra.”

Powerplay: 19,70 procent (8)

Sylvegårds kommentar: ”Jag vill inte låta som att allt är negativt. Stundtals har vi haft okej powerplay. Vi har haft mycket skador och därför har vi inte kunnat behålla formationerna utan det har ändrats lite och det kanske är därför det har varit lite upp och ner, men många gånger tycker jag att vi hade ett bra powerplay.”

Hemmaspelet: 44 poäng (10)

Sylvegårds kommentar: ”Vi har extremt bra fans. Även om vi spelar dåligt har de sjungit för oss hela tiden. När vi kommer till Vida känner vi en trygghet som vi kan rida på.”

Bortaspelet: 26 poäng (10)

Sylvegårds kommentar: ”Jag vet inte vad jag ska säga, men att vara tionde bästa lag på bortaplan är inte godkänt”

Utvisningsminuter: 614 minuter (3)

Sylvegårds kommentar: ”Överlag kan man väl säga att vi tog lite onödiga utvisningar där vi inte åkte hela vägen. Det blev en slashing i stället och sedan blev det boxplay och vi hade inget bra boxplay. Vi blev straffade där och samtidigt tror jag att vi var det laget som fick minst antal utvisningar med oss.”

Växjös…

…poängkung: Roman Horak, 30 poäng (11+19)

…mest utvisade: Brendan Shinnimin, 91 min

…spelare med flest matchavgörande mål: Casey Bailey, Richard Gynge, Erik Josefsson och Roman Horak, 3 GWG.

…tacklingsflitigaste spelare: Daniel Rahimi, 96

…spelare med mest istid i snitt per match: Ilari Melart, 21:08 min/match