• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Idag 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar

Luleå och Frölunda jagar revansch

31 augusti 2019 08:59
CHL

Luleå och Frölunda förlorade CHL-premiären och siktar nu på revansch, och båda gör det mot tjeckiskt motstånd. Färjestad, Skellefteå och Djurgården jagar andra raka segern.


Färjestad BK-Ambri Piotta

Färjestad vann premiären mot slovakiska Banska Bystrica med 6-1 och kommer till den här matchen mot gott självförtroende. Schweiziska Ambri-Piotta hade det tyngre i premiären då de blev nollade av EHC München.

Både Daniel Viksten och Victor Ejdsell skadade sig i CHL-premiären, men FBK räknar med den sistnämnde i spel, berättar de på sin hemsida. Däremot har Daniel Viksten åkt på en hjärnskakning.

Luleå Hockey-Bili Tygri Liberec

En match mellan två lag som förlorade i torsdags. Luleå hade 2-1 mot Augsburger i premiären, men de lyckades inte hålla undan. I stället blev det förlust efter straffar.

Även Bili Tygri Liberec, som förlorade finalen i den tjeckiska ligan förra säsongen, inledde CHL med förlust. Laget förloade med 4-5 mot Belfast Giants.

Frölunda Indians-Mountfield HK

Även Frölunda ställs mot tjeckiskt motstånd i den andra omgången. Mountfield förlorade den första omgången mot Cardiff Devils med 2-3.

Frölunda inledde också CHL med en förlust, trots att de fick en drömstart mot Graz99ers. Göteborgarna hade 2-0 efter drygt en minuts spel, men till slut var det österrikarna som vann med 6-5 efter straffar.

Skellefteå AIK-Grenoble

Skellefteå ställdes mot det schweiziska storlaget SC Bern i premiären, och trots underläge två gånger om lyckades västerbottningarna vinna efter straffläggning – mycket tack vare Joakim Lindström. Skellefteåstjärnan stod för två mål och en assist.

Nu väntar ny hemmmamatch, den här gången mot Grenoble. Fransmännen förlorade sin premiär mot finska Kärpät med 1-3.

Vienna Capitals-Djurgården

Djurgården tog en planenlig seger mot polska GKS Tychy i fredags. Många djurgårdare gladdes nog extra mycket åt Alexander Holtz två mål. Fortsätter 17-åringen leverera mot Vienna på söndag?

Österrikarna kommer till den här matchen med en riktigt tung förlust i bagaget. De blev överkörda av Adler Mannheim i premiären. Tyskarna vann med hela 6-1.