• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Årets back i SHL 2017 - Henrik Tömmernes

5 maj 2017 19:22
#SHL Awards

Efter att samtliga juryröster är sammanräknade står det klart att Frölundas försvarare Henrik Tömmernes är Årets back i SHL 2016/2017.


Frölundas försvarsgeneral Henrik Tömmernes värvades till Göteborgsklubben redan inför säsongen 2015/2016 och imponerade under stor redan då. Den gångna säsongen tog 26-åringen sitt spel till ännu högre höjder. I ett anfallstarkt Frölunda stod Tömmernes för 39 poäng, vilket var åtta poäng fler än Magnus Nygren som gjorde näst flest poäng bland backarna i ligan.

Sin vana trogen skördade Tömmernes också stora framgångar i powerplay som göteborgarnas självklara pointguard på blålinjen. Av hans 39 poäng kom 21 av dem i numerärt överläge, drygt 54 procent av hans poängskörd alltså. I den kategorin slogs han endast av ettan och tvåan i hela SHL:s poängliga, Broc Little och Joakim Lindström. Henrik Tömmernes fantastiska säsong gick inte obemärkt förbi för Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg som tog ut backen i landslaget under flera turneringar.

– Det är en ära och ett personligt kvitto på att man gjort något bra. Jag har tagit chansen och blommat ut under de här två åren. Mycket handlar om att få en kemi mellan fem spelare i powerplay. Att kunna vara rörlig och flexibel på blålinjen är viktigt, sa Henrik Tömmernes under sändningen av SHL Awards.