• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Idag 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt

Årets back i SHL 2017 - Henrik Tömmernes

5 maj 2017 19:22
#SHL Awards

Efter att samtliga juryröster är sammanräknade står det klart att Frölundas försvarare Henrik Tömmernes är Årets back i SHL 2016/2017.


Frölundas försvarsgeneral Henrik Tömmernes värvades till Göteborgsklubben redan inför säsongen 2015/2016 och imponerade under stor redan då. Den gångna säsongen tog 26-åringen sitt spel till ännu högre höjder. I ett anfallstarkt Frölunda stod Tömmernes för 39 poäng, vilket var åtta poäng fler än Magnus Nygren som gjorde näst flest poäng bland backarna i ligan.

Sin vana trogen skördade Tömmernes också stora framgångar i powerplay som göteborgarnas självklara pointguard på blålinjen. Av hans 39 poäng kom 21 av dem i numerärt överläge, drygt 54 procent av hans poängskörd alltså. I den kategorin slogs han endast av ettan och tvåan i hela SHL:s poängliga, Broc Little och Joakim Lindström. Henrik Tömmernes fantastiska säsong gick inte obemärkt förbi för Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg som tog ut backen i landslaget under flera turneringar.

– Det är en ära och ett personligt kvitto på att man gjort något bra. Jag har tagit chansen och blommat ut under de här två åren. Mycket handlar om att få en kemi mellan fem spelare i powerplay. Att kunna vara rörlig och flexibel på blålinjen är viktigt, sa Henrik Tömmernes under sändningen av SHL Awards.