• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Idag 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Måndag Mån 18 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb

Frölunda står redo för final - tar emot Red Bull München

5 februari 2019 13:00
CHL

Efter en rafflande säsong i Champions Hockey League står vi nu inför den stora finalen. Scandinavium i Göteborg är skådeplatsen för den slutgiltiga europeiska hockeyfesten när Frölunda och tyska Red Bull München drabbar samman.


Frölundas väg till finalen i Champions Hockey League har varit solid. Göteborgarna plockade först hem gruppen, eliminerade sedan schweiziska Lugano i åttondelen innan tjeckiska Kometa Brno kördes över i kvartsfinalen. I efterföljande semifinal imponerande laget återigen då HC Pilsen besegrades med totalt 9-4, vilket nu har gett laget en plats i turneringens sista och direkt avgörande fight - för tredje gången.

I de två tidigare finalerna har göteborgarna stått som segrare efter två rafflande och jämna matcher. 2015 slogs Kärpät och året därpå var det Sparta Prag som fick se sig besegrade - och frågan är nu om Roger Rönnbergs manskap behåller den trenden när Red Bull München står för motståndet.

"Det är väldigt speciellt"

Tyska München återfanns i grupp B tillsammans med bland annat Malmö Redhawks. Lagen tog de båda topplaceringarna som innebar avancemang, där Red Bull blev tvåa med en sämre målskillnad.

I slutspelet var lagets resa desto tätare uddamålshistorier. Schweiziska Zug fick se sig slagna i åttondelen med totalt 4-3 och i kvartsfinalen stod gruppantagonisten Malmö som motstånd. Där vann tyskarna den första matchen med 2-1 och när efterföljande retur i Skåne gick till förlängning tog sig München vidare genom att kvittera till 5-5. Semifinalen mot Salzburg var ett renodlat Red Bull-möte, som efter en mållös förstafight slutade 3-1 i Münchens favör - ett resultat som nu har tagit laget till en första final i CHL.

Lagen som drabbar samman på tisdagen är även bäst på de offensivt bärande individuella fronterna, då de har ligans mål-, assist- och poängbästa spelare. Ryan Lasch återfinns i toppen av de två sistnämnda kategorierna (21 poäng, 17 assist), medan Münchens Trevor Parkes är målbäst med sina nio fullträffar.

Mötet går av stapeln klockan 19:00 i Scandinavium på tisdagskvällen. Att det är Frölunda som har fått hemmaplansfördel har sin grund i att göteborgarna skrapat ihop flest poäng genom såväl gruppspelet som slutspelet - 29.

– Det är väldigt speciellt att spela en sådan här final. Vi är väldigt stolta över att vara här och det är många spelare som inte har varit med om sådana här matcher. Att spela en avgörande mästerskapsfinal på hemmaplan är svårslaget, summerade Frölundas lagkapten Joel Lundqvist i en presskonferens inför kvällens drabbning.