• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Månadens spelare i november – Elias Pettersson

9 december 2017 11:00

Växjös forward Elias Pettersson blir den tredje spelaren som får motta priset Månadens Spelare i SHL 2017/2018. Priset går till den spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under föregående månad.


Elias Pettersson kom till Växjö Lakers inför säsongen efter att ha lyckats riktigt bra i Timrå i HockeyAllsvenskan säsongen innan. Han hade inte spelat en enda SHL-match innan pucken släpptes i premiären den 19 september. Han gjorde poäng i deduten och tre poäng på de sex första matcherna. Efter det har han öst in poäng och speciellt i november. Under månaden har han noterats för sex mål och tio assist på sina tio spelade matcher.

Sagt om vinnaren:

– November har varit helt fantastisk för Pettersson, som snabbt anpassat sig till SHL, efter en något trög start, där exempelvis första målet inte kom förrän i mitten av oktober. När vi summerar november har Elias visat att han är en av ligans absolut bästa offensiva spelare, han har spelat ut sitt register ordentligt och lett Växjö till många segrar, ibland helt på egen hand, säger Johan Svensson, Expressen och tillägger:

– Det bästa är att han ännu är i början av karriären och det vi ser nu är bara början. Han kommer bli mycket bättre, och det gäller att njuta av honom denna säsongen i SHL.

Om priset

Utnämningen av Månadens Spelare sker i ett samarbete mellan SHL, C More och Scandic.

Scandic delar ut en prischeck till spelaren till ett bruttovärde av 10 000 kr som han i samråd med sin klubb får ge till verksamheten i eller runt sin moderförening/nuvarande klubb.