• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

AIK:s Huselius tvingas att lägga av

8 januari 2013 14:09

Kristian Huselius tvingas lägga skridskorna på hyllan. En krånglande höft sätter stopp för fortsatt spel. "Det har blivit sämre och sämre för varje match jag spelat. Så jag har tagit beslutet att sluta med hockeyn helt" säger Huselius till AIK:s hemsida.


I mötet med Frölunda den 18 december gjorde Kristian Huselius debut i AIK. Efter mer än ett år långt skadeuppehåll fick den forne NHL-spelaren göra comeback i Elitserien, men nu är alltså en lång och framgångsrik karriär över.

– Det är tråkigt att säga, men tyvärr så håller inte höften. Så jag har tagit beslutet att sluta med hockeyn helt, säger Huselius till AIK:s hemsida och fortsätter:

– På ett sätt var det självklart, det har inte gått att spela. Jag kan inte hålla på att käka en massa smärtstillande tabletter för att kunna fungera. Samtidigt är det givetvis tråkigt att inte kunna bestämma själv när man ska sluta.

– Jag är väldigt tacksam för det stöd AIK gett mig under min rehabiliteringsperiod. Det var otroligt kul att få chansen representera klubben och det mottagande jag fick från AIK:arna kommer jag aldrig att glömma.

Vad händer nu?
– Jag har inte funderat på det. Mitt fokus har varit att komma tillbaka. Det är otroligt tungt och jobbigt att fatta ett sånt här beslut. Det får bli lite semester först så får vi se vad som händer i framtiden.

"Har betytt otroligt mycket för svensk hockey"

AIK:s sportchef Anders Gozzi har full förståelse för att Huselius lägger av.
– Det är alltid tråkigt när en spelare blir tvungen att sluta på grund av skador. Huselius är en spelare som betytt otroligt mycket för svensk hockey. Men känner han att det inte fungerar och att han varken gör sig själv eller laget rättvisa är det givetvis ett rätt beslut att fatta.

På sina tre matcher för AIK hann Huselius med två mål och en assist. Totalt sett i hans elitseriekarriär noterades 34-åringen för 180 poäng på 221 matcher för AIK, Linköping, Frölunda och Färjestad.

I NHL stod Huselius för imponerande 451 poäng på 662 matcher.