• Huvudsponsorer

Söndag Sön 22 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Idag 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Tisdag Tis 2 Oktober Okt

Tjeckisk landslagsman till Växjö

16 juni 2018 09:00
Nyförvärv

Han har spelat 84 matcher i NHL med Calgary och Edmonton. De senaste fyra säsongerna har Roman Horák dock spenderat i KHL, nu står det klart att tjecken kommer göra debut i SHL till kommande säsong - med Växjö.


Den rutinerade tjeckiske vänsterskytten Roman Horák har en lång meritlista med bland annat över 140 matcher i AHL, mer än 200 matcher i KHL och över 80 matcher i NHL och i den tjeckiska landslagsdressen.

Horák kommer senast från spel i KHL med Vityaz Podolsk där han huserat de fyra senaste säsongerna. Under säsongen 2017/2018 svarade centern för 26 poäng i form av tio mål och 16 assist på 54 matcher. Sammanlagt på de fyra säsongerna har tjecken svarat för 115 poäng, 59 mål och 56 assist, på 224 spelade grundseriematcher i KHL.

Nu väntar ett nytt utlandsäventyr Roman Horák som kommer att representera Växjö Lakers i SHL kommande säsong. Växjös sportchef Henrik Evertsson berättar mer om sitt nyförvärv till klubbens hemsida:

– Vi har sökt en center av rang och det har vi hittat i Roman. Han har en bra ålder och är en relativt komplett spelartyp. Roman har erfarenhet av NHL så väl som VM-spel men vi hoppas trots det ändå kunna hitta ytterligare en nivå i hans spel.

Kontraktet sträcker sig över ett år.