• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov

Tjeckisk landslagsman till Växjö

16 juni 2018 09:00
Nyförvärv

Han har spelat 84 matcher i NHL med Calgary och Edmonton. De senaste fyra säsongerna har Roman Horák dock spenderat i KHL, nu står det klart att tjecken kommer göra debut i SHL till kommande säsong - med Växjö.


Den rutinerade tjeckiske vänsterskytten Roman Horák har en lång meritlista med bland annat över 140 matcher i AHL, mer än 200 matcher i KHL och över 80 matcher i NHL och i den tjeckiska landslagsdressen.

Horák kommer senast från spel i KHL med Vityaz Podolsk där han huserat de fyra senaste säsongerna. Under säsongen 2017/2018 svarade centern för 26 poäng i form av tio mål och 16 assist på 54 matcher. Sammanlagt på de fyra säsongerna har tjecken svarat för 115 poäng, 59 mål och 56 assist, på 224 spelade grundseriematcher i KHL.

Nu väntar ett nytt utlandsäventyr Roman Horák som kommer att representera Växjö Lakers i SHL kommande säsong. Växjös sportchef Henrik Evertsson berättar mer om sitt nyförvärv till klubbens hemsida:

– Vi har sökt en center av rang och det har vi hittat i Roman. Han har en bra ålder och är en relativt komplett spelartyp. Roman har erfarenhet av NHL så väl som VM-spel men vi hoppas trots det ändå kunna hitta ytterligare en nivå i hans spel.

Kontraktet sträcker sig över ett år.