• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Rögle värvar dubbelt - SHL-rutinerade centern klar

13 juli 2018 11:15
Nyförvärv

Erfarna Matt Anderson spelar vidare i SHL. Amerikanen går i höst in till sin fjärde raka säsong i ligan och har skrivit på för Rögle, som även landat en poängstark kanadensare.


Det var en händelserik torsdag i Lindab Arena. Rögle gjorde inte bara klart med en utan två profilstarka signaturer till sitt pågående lagbygge. Det handlar dels om Christian Thomas, en 26-årig kanadensisk forward som de två senaste säsongerna skickat in 83 poäng i AHL. Thomas var även delaktig i den kanadensiska OS-truppen i vintras.

I Rögle får han sällskap av amerikanen Matt Anderson, ett bekant namn i SHL-kretsar. Den 35-årige centern har de tre senaste åren representerat först Djurgården och närmast Skellefteå och står på 82 poäng i ligan. Nu ansluter spelaren till Rögle, som tecknat ettårskontrakt med såväl Christian Thomas som Matt Anderson.

– Han är en väldigt stark tekare. Jag vet av egen erfarenhet hur tuff han är att möta och hur talangfull han är i offensiv zon. Jag ser fram emot att Matt ansluter till vår klubb i vinter, kommenterar sportchefen Chris Abbott för Rögles hemsida och lyfter även fram sitt andra nyförvärv.

– Christian är en mycket talangfull offensiv spelare, explosiv skridskoåkare med ett snabbt skott. Han tävlar i varje situation vilket är en egenskap jag fäster stor vikt vid. Jag vet att Christian kommer att bli ett spännande tillskott till vår förening och ser fram emot att ha honom hos oss om några veckor.

Läs intervjuer med de båda nyförvärven via Rögles hemsida:

Matt Anderson här

Christian Thomas här