• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Veckans nyheter – det hetaste som hänt i veckan

18 november 2019 10:00

Vi har en härlig vecka framför oss, där vi har 13 SHL-matcher att se framemot. Innan vi blickar framåt ska vi som vanligt summera det som hänt sedan förra måndagen. Här är de hetaste nyheterna från den gångna veckan.


Dick Axelsson klar för Djurgården

Det har varit på gång ett tag, men i vckan blev Dick Axelsson helt klar för Djurgården. Han debuterade redan i lördags mot Linköping. Där noterades han för en assist och drygt 20 minuters speltid.

Malmöback till allsvenskan

Malte Setkov, 20, lämnar Malmö för Kristianstad, där han kommer att spela resten av den här säsongen. Han är dock tillbaka i Malmö till nästa säsong.

Skellefteå lånar ut talang

Albin Eriksson, 19, har gjort två poäng på tolv SHL-matcher den här säsongen. Nu väljer Skellefteå att låna ut den talangfulle forwarden till Modo. Utlåningen gäller till den 14 december.

Färjestad bryter med Leskinen

Ville Leskinen har inte fått det att stämma i Färjestad och i veckan meddelades att parterna går skilda vägar. "Tråkigt helt enkelt. Ville har inte kommit upp i önskad nivå, det tycker varken han eller vi. Vi har därför kommit överens om att skiljas, och vi gör det i samförstånd", sa FBK:s GM Peter Joakobsson till klubbens hemsida.

...och plockar in ersättare

In i stället för Leskinen kommer Michael Latta, 28, som förra säsongen gjorde 15 poäng på 51 matcher med Kunlun Red Star. Han har även 113 NHL-matcher på meritlistan. Kontraktet gäller säsongen ut.

Torp stannar i Oskarshamn

Nichlas Torp kom till IKO på ett korttidskontrakt för en tid sedan. Oskarshamn gillar det de har sett av den 30-årige backen och han belönas med ett kontrakt som sträcker sig över resten av säsongen.

Veckans...

...hårdaste skott: Jacob Moverare, Frölunda. Frölundabacken fick kalasträff mot Örebro.

...prickskytte: Broc Little, Linköping. Hur hittade LHC-stjärnan den där luckan?

...klappklapp-spel: Luleå. Norrbottningarnas 2-0-mål mot Oskarshamn kan man se om och om igen.

...hyllning: Johan "Honken" Holmqvist. Den dubble SM-guldmedaljören fick välförtjänta hyllningar av Brynäspubliken i lördags. Dessutom fick han skriva på ett endagskontrakt, för att få avsluta karriären i Brynäs.

...poängkungar: Adam Helewka, LHC, samt Fredrik Händermark, Malmö. Båda svarade för ett mål och tre assist den gångna veckan.

...dragning: Joacim Eriksson, Brynäs: Brynäsmålvakten visar prov på en imponerande kyla.

...lag: HV71. Jönköpingslaget, Linköping och Luleå är de klubbar som tagit full pott i veckan. Men HV får ändå utmärkelsen tack vare 9-0 i målskillnad.

...powerplay: Linköping. Först tre PP-mål mot Leksand i torsdags. Därefter gjorde LHC tre av fyra mål mot Djurgården i numerärt överläge.

...nolla: Jonas Gunnarsson, HV71. Inledde veckan med att hålla nollan mot Rögle och följde upp det med att rädda samtliga 20 skott mot Leksand.

...backhand: Sakari Salminen, Örebro. Ett läckert avslut från finländaren gav Örebro tre poäng mot Malmö.