• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Veckans lineup från SHL.se!

15 oktober 2018 13:45
SHL 2018/2019

Efter varje spelvecka presenterar SHL.se "Veckans lineup". Sex spelare är uttagna - spelare som gjort ett extra avtryck de senaste matcherna. Håller du med om spelarvalet - eller är det någon som du saknar?


Spelarna i "Veckans lineup" väljs ut efter sina sportsliga prestationer. Den här uppställningen har haft den senaste spelveckan på sig att visa sina färdigheter och här har ni laget!

Målvakt

Johan Gustafsson, Frölunda (1) Frölunda gick segrande ur båda sina matcher förra veckan. Båda var dessutom på bortais mot tufft motstånd i Luleå och Färjestad. Det kan göteborgarna tacka Johan Gustafsson för. Burväktaren stod på huvudet i båda mötena och räddade totalt 67 skott, varav några av räddningarna var otroligt svettiga.

Backar

Jens Olsson, Malmö (2) Malmös backlippa tar för andra veckan i rad plats här. Malmö vann ett av två möten med de regerande mästarna Växjö i veckan och släppte endast in två mål - Olsson var inte på isen vid något av dem. Han gjorde även ett mål och spelade över 42 matcher över de två matcherna.

Oscar Engsund, Luleå (1) Den hårdföre backen Oscar Engsund stod för en imponerande vecka och var en av spelarna med mest istid hos Luleå och gjorde dessutom två assist i segermatchen mot Rögle. I samma match delade han ut fyra tacklingar och är nu uppe i 25 under säsongen, mest av samtliga spelare i SHL.

Forwards

Niklas Olausson, Luleå (1) Luleås lagkapten stod för ett mål och en assist och var framträdande i torsdagens förlust mot Fröunda, men i lördagens segermatch mot Rögle var han isens gigant. Ett mål, fem skott på mål och ett ständigt hot med sin finurlighet och skicklighet.

Michael Haga, Mora (1) Mora tog två blytunga segrar förra veckan. Både Färjestad och Skellefteå avfärdades efter straffläggning och en starkt bidragande orsak till det var norrmannen Michael Haga. Centern gjorde två kassar mot Färjestad, varav den ena var den avgörande straffen, och hittade sedan nätet en gång mot Skellefteå på lördagen.

Daniel Brodin, Djurgården (1) Den tredje länken i SHL:s hetaste kedja med Jacob Josefson och Jakob Lilja är Daniel Brodin. Efter en tung fjolårssäsong är han nu tillbaka med råge. 28-åringen är i nuläget trea i poängligan och stod för två mål, fem skott på mål och gick av isen +3 i lördagens segermatch mot Timrå.

Fotnot: Siffran inom parantes visar hur många gånger spelaren blivit uttagen i Veckans lineup.