• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt

Jagar fjärde CHL-titeln: "Vi vet vad vi kan"

3 februari 2020 11:00
Matchstart 18:45

Vägen fram till finalen har varit långt ifrån spikrak - men för femte gången på sex år spelar Frölunda CHL-final. En av spelarna i laget som har chans på en fjärde CHL-titel är Mats Rosseli Olsen, 28. "En final är en final och då måste alla vara på topp för att vi ska klara det", säger han.


CHL-final tisdag 4 februari kl 18:45

Frölunda och CHL har varit en minst sagt bra kombination. De tog sig till final 2015. 2016, 2017 samt 2019 vann de hela turneringen. Nu är göteborgarna återigen framme i final, även om resan dit har varit rätt krokig.

– Jag vet faktiskt inte varför vi har gått så bra i CHL. Det är svårt att veta vad det beror på. I år har det varit ännu mer speciellt, i och med att vi har vänt så många underlägen. Det har jag aldrig varit med om innan. Vi gör det som lag, vi litar på varandra och vet vad vi kan. Även om vi börjar dåligt vet vi att vi kan komma tillbaka, säger Frölundas forward Mats Rosseli Olsen, 28.

Vänt underläge flera gånger

Frölunda gick in säsongens turnering som regerande mästare, men de fick en tuff start då de förlorade de två inledande matcherna. De lyckades ändå ta sig vidare från gruppen. Väl framme i slutspelet har Frölunda svarat för vändning efter vändning:

Åttondelsfinalen

Färjestad vann första matchen med 6-3. Returmötet vann Frölunda med 8-2.

– De ledde med 5-0 i första matchen, men vi lyckades göra tre mål. Det är skillnad på 0-5 och 3-6. 0-5 hade känts väldigt långt borta. I andra matchen gjorde vi mål tidigt, vilket var viktigt, och därefter fick vi med oss målen, säger Rosseli Olsen.

Kvartsfinalen

EHC Biel-Bienne vann första matchen med 3-2. Returmötet vann Frölunda med 5-3 efter förlängning. Med knappt fyra minuter kvar av andra matchen gjorde Biel 3-2, men två snabba Frölundamål tog matchen till förlängning.

– Det var nära att vi åkte ur där. De hade något läge när vi hade tagit ut målvakten. Då fick vi in ett och då kände vi att det här kan gå. Det är små grejer som vänder. Det handlar lite om tur och att ha studsar med sig. Såklart är det inte bara skicklighet att vi är i final. Det har studsat med och man måste har lite flyt för att vinna, säger Rosseli Olsen.

Semifinalen

Luleå vann första matchen med 3-2. Returmötet vann Frölunda med 3-1 på bortaplan.

– En jämn match, som alltid mot Luleå. Vi har mött dem ofta, SHL, CHL och slutspel, och det är alltid jämnt. Vi lyckades hitta något sätt att vinna. Det var lite flyt. De hade lika gärna kunnat gå vidare, säger Rosseli Olsen.

Möttes i gruppspelet

I finalen ställs Frölunda mot tjeckiska Mountfield HK. De möttes i gruppspelet och då vann lagen en match var. Mountfield har på sin väg fram till final slagit ut Djurgården, EV Zug samt Adler Mannheim.

– Det var jämna matcher i gruppen och de har ett bra lag, säger Rosseli Olsen.

Förra säsongen säkrade Frölunda guldet på hemmaplan, men den här gången spelas finalen i Tjeckien.

– Såklart hade vi hellre spelat hemma om man hade kunnat välja. Det är inte något som vi tänker särskilt mycket på, säger Rosseli Olsen.

Finns det något som blir extra viktigt nu när allt avgörs i en match?

– Alla smågrejer blir vitkigare än om det är bästa av sju. Här har man inte råd att göra några små misstag. Vi har flera spelare som har varit med i många sådana här matcher. Vi vet hur viktigt det är att vara redo när det börjar, säger Rosseli Olsen.

"Går åt rätt håll"

Frölunda kommer närmast från en seger mot Leksand och därmed bröt göteborgarna en fyra matcher lång förlustsvit på bortaplan.

– Vi har gått lite upp och ner den senaste tiden, men det går ändå åt rätt håll. En final är en final och då måste alla vara på topp för att vi ska klara det, säger norrmannen.