Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

17 januari 2022 09:30
Veckans SHL

Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har Joel Persson bestämt sig för att stanna i Växjö och det är klart att Niklas Persson är Linköpings GM även nästa säsong.


Joel Persson blir kvar i Lakers

Stjärnbacken Joel Persson, som har två SM-guld med Lakers, har förlängt sitt avtal med Växjö. Han stannar i klubben till 2025.

– Det känns oerhört glädjande att vi har hittat fram till ett nytt avtal med Joel Persson. Joels avtal som sträckte sig över nästa säsong innehöll en utlandsout efter den här säsongen. Det avtalet har vi nu ersatt med ett nytt treårsavtal som börjar gälla 1 maj. Joel har under åren vuxit ut till en av våra viktigaste spelare både på och av isen, säger Lakers sportchef Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Han debuterade i SHL 2017 och efter två bra säsonger i Växjö fick han chansen i NHL och Edmonton Oilers. Det blev 13 poäng i världens bästa liga. Dessutom gjorde Persson 34 matcher i AHL, innan han inför förra säsongen återvände till Växjö. Den offensivt skicklige backen gjorde 36 poäng i grundserien förra säsongen och den här säsongen har det blivit 18 poäng så här långt

Talang stannar i Rögle

Förra säsongen skrev Linus Sjödin på ett SHL-kontrakt med Rögle och den här säsongen har 19-åringen fortsatt att ta kliv i rätt riktning. Nu kommer belöningen: Ett kontrakt med Rögle till 2023.

– Han har allt vi letar efter i en ung spelare. Han har lagt ner jobbet och nu skrivit ett nytt kontrakt. Han har haft en bra utveckling de senaste åren och visat att han kan vara effektiv i SHL, säger Rögles sportchef Chris Abbott till klubbens hemsida.

Sjödin gjorde ett mål på 22 SHL-matcher förra säsongen. Den här säsongen står han noterad för nio poäng (4+5) på 29 matcher.

Ingman klar för ny klubb

Nyligen blev det klart att Josef Ingman lämnar Djurgården. Nu har backen bestämt sig för att återvända till moderklubben MoDo. Ingman har utöver Djurgården även spelat i Brynäs på SHL-nivå.

Två spelare lånas ut till SSK

Allsvenska Södertälje SK har gjort klart med två lån från SHL. Det handlar om Hugo Gustafsson, som tillhör Växjö, samt Linköpings Daniel Ljungman.

Lånet av Hugo Gustafsson, som kom till Växjö från just SSK, gäller match-för-match meddelar Södertälje och Daniel Ljungman är dubbelregistrerad, vilket innebär att han kan gå fritt mellan klubbarna.

När vi ändå är inne på lån har Färjestad lånat in Filip Larsson från HV71. Larsson var med i FBK:s trupp mot Växjö den gångna veckan, men det blev ingen speltid för honom.

Niklas Persson stannar i Linköping

Som spelare gjorde Niklas Persson sex SHL-säsonger i Linköping, varav de tre sista som lagkapten. Numera är han GM i klubben, en roll han har haft sedan säsongen 2019/20. Säsongen dessförinnan var han assisterande GM.

I Perssons kontrakt har det funnits en option som gällde säsongen 2022/23 och nu är Persson och Linköping överens om att fortsätta samarbetet även kommande säsong.

– När man tittar på den moderna idrottsorganisationen är kontinuitet ett ord som ständigt återkommer. I dagens idrott är det i första hand på ledarsidan det går att jobba med kontinuitet. Vi är övertygade om att en fortsättning med Niklas är det bästa för att vi ska kunna ta nästa steg till att återetablera oss som ett slutspelslag de kommande åren. Jag ser fortsatt fram emot den här resan som vi befinner oss på, säger LHC:s klubbdirektör Niclas Björkman till klubbens hemsida.

Hartmann och Timrå överens om nytt avtal

Sebastian Hartmann, 27, kom till Timrå 2017 och var således med och spelade upp klubben i SHL förra säsongen. I fjol blev det 36 poäng i HockeyAllsvenskan. Den här säsongen har han gjort nio mål och fem assist på 28 matcher med Timrå.

Nu är den högerfattade forwarden och Timrå överens om ett nytt kontrakt, som sträcker sig till 2025.

– Det känns fantastiskt kul att Sebastian tror på det vi gör här och vill fortsätta sin karriär i Timrå IK. Han har så här långt gjort en bra säsong och jag tycker att det sänder bra signaler när spelare som har kommit hit och fått en såpass bra utveckling som just Sebastian har fått väljer att stanna, säger TImrås sportchef Kent Norberg till klubbens hemsida.