• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Tre finalister till månadens spelare i SHL

14 februari 2019 11:30
Utmärkelse

SHL, C More och Scandic presenterar tre finalister till priset Månadens Spelare i januari, tre spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den aktuella månaden.


Emil Bemström, Djurgården

19-årige forwarden har minst sagt gjort succé i SHL den här säsongen hos sitt Djurgården. Skarpskytten leder skytteligan med sina 18 fullträffar och har på 34 matcher gjort 28 poäng. Hans fina säsongen ledde också till landslagsdebut där han blev målskytt i debuten och avslutade turneringen med att ha gjort tre fullträffar. Under januari var talangen dessutom poängbäst bland samtliga spelare i ligan med sex mål och sex assist på tio matcher. Detta får ses som extra imponerande med tanke på att han endast snittar drygt 13 minuter per match i istid.

Jurymedlemmen Petter Rönnqvist om Bemström:

– Vi vet alla hur det brukar bli. JVM-spelare som kommer hem från JVM. Trötta mentalt och fysiskt. Inte ett uns av höstens toppform i sikte. Emil Bemström struntade i den tesen och har fortsatt bomba in mål från sin älskade vänsterkant.

Oscar Möller, Skellefteå

Skellefteås stjärna Oscar Möller lyckades även han hitta nätet vid sex tillfällen under januari och stod totalt för nio poäng. Värt att notera från månaden var att Möller var sylvass i numerärt överläge där fyra av målen föll. 30-åringen är totalt uppe i 29 poäng under säsongen och om han fortsätter producera i rask takt kan han vara och nosa på 45 poäng som är hans bästa notering i SHL och kom säsongen 2013/2014.

Petter Rönnqvist:

– Skellefteå flagnar och storhetstiden ett minne blott. Eller? Oscar Möller ger laget i träskorternas rike hopp i alla fall. Ständigt på hugget med sin intensiva jakt på puck och sitt snabba hårda skott.

Joakim Nygård, Färjestad

Färjestads snabbskrinnare Joakim Nygård går mot sin bästa säsong i SHL både mål- och poängmässigt. 26-åringen har så här långt in på säsongen stått för 16 mål och 26 poäng. Under januari fick han ett mycket stort förtroende av tränarna i Färjestad och spelade över 18 minuter per match i snitt. Han tackade för förtroendet med att snitta en poäng per match och vara en klubbens bästa spelare.

Rönnqvist om Joakim Nygård:

– Mången stjärnglans runt Karlstadgänget men klarast lyser Nygård. Med sin blixtrande skridskoåkning för han in pucken i anfallszon för att etablera målchans eller går rakt på mål själv.

Så går det till

Varje jurymedlem fördelar poäng på fem spelare beroende på prestation. Det är inte tillåtet att sätta poäng på spelare i det egna laget. Den spelare som har fått högst poäng tilldelas priset ”Månadens Spelare”. Han får 10 000 kronor som går till spelarens moderklubb för att främja ungdomsverksamheten.

Utnämningen av Månadens Spelare sker i ett samarbete mellan SHL, C More och Scandic.