• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Veckans nyheter – det hetaste som hänt i veckan

23 september 2019 11:00
Veckans nyheter

Drömmål, ett nytt poängrekord och nykomlingens succé. Här är de hetaste händelserna från den gångna SHL-veckan.


Engqvist slutar

I början av förra veckan kom beskedet att Djurgårdens Andreas Engqvist lägger skridskorna på hyllan. Återkomsten i DIF blev inte vad han hoppats på. På grund av hjärnskakning har han bara spelat 29 matcher de två senaste säsongerna. Senast han spelade en match är ett år sedan och nu har han alltså bestämt sig för att karriären är över. ”Jag har fortfarande problem i vardagen. Därför känns det omöjligt att fortsätta. Jag mår inte tillräckligt bra för att kunna spela hockey och just nu kan jag inte ens leva ett fullt normalt liv”, säger Engqvist till Djurgårdens hemsida.

Hållanders benbrott

Luleås forwardstalang Filip Hållander dundrade in i sargen i matchen mot Örebro. Senare kom det tråkiga beskedet attt 19-åringen drabbats av ett benbrott, och att han beräknas bli borta från spel fram till och med jul.

Glädjebesked för Frölunda

Samuel Fagemo skrev NHL-kontrakt med Los Angeles Kings efter guldet förra säsongen, men i veckan kom beskedet som Frölundafansen hoppats på – 19-åringen återvänder till Sverige och ska spela i Frölunda den här säsongen.

Nykomlingens succé

Inför säsongen var de flesta överens om att Oskarshamn skulle bli sist. Efter fyra omgångar toppar nykomlingen tabellen, och de har fortfarande inte förlorat under ordinarie matchtid.

Växjös tunga start

Växjö nämndes som en utmanare till guldet av många inför säsongsstarten, men smålänningarna har inte fått det att stämma så här långt. Växjö har fyra raka förluster, och är det enda laget som inte tagit någon poäng så här långt.

Lasch rekord

Ryan Lasch hade två assistpoäng i torsdags mot Linköping och det gjorde honom till den poängbäste nordamerikanen i SHL genom tiderna. Efter lördagens seger mot Örebro står nu Lasch på 246 poäng på 21 SHL-matcher.

Veckans…

...räddning: Gustaf Lindvall. Skellefteåmålvaktens plockräddning är minst sagt sevärd.

...dragning 1: Rhett Rakhshani. Amerikanen bjöd på ett drömmål mot Örebro.

dragning 2. Mathias Bromé: Den tekniske forwarden har fått en bra start i Örebro, och det här målet är riktigt snyggt.

...målvakt: Tex Williamsson. Oskarshamnsmålvakten SHL-debuterade mot Leksand i tisdags, och det blev seger. Williamsson vaktade sedan målet i segermatcherna mot både Rögle och Djurgården.

...poängkung: Rhett Rakhshani: Frölundaforwarden gjorde tre mål och två assist och därmed var han den gångna veckans poängbäste spelare. Joakim Lindström och Ryan Lasch gjorde också fem poäng, men Rakhshani gjorde fler mål.