Samtliga fem SHL-lag klart för CHL-slutspel

5 oktober 2022 08:00
CHL

Luleå och Rögle var klara för avancemang sedan tidigare. Efter gårdagens segrar är nu även Färjestad, Skellefteå och Frölunda klara för CHL-slutspel.


Aalborg-Luleå Hockey 1-3

Luleå har säkrat gruppsegern i grupp A. I går mot Aalborg kom femte raka segern i CHL. Slutsiffrorna skrevs till 3-1. Luleå gjorde ett ryck i början av den andra perioden via två snabba mål. Norrbottningarnas målskyttar: Konstantin Komarek, Julius Honka samt Filip Pyrochta.

Rögle BK-ZSC Lions 3-2 OT

Toppmötet i grupp D slutade med en övertidsseger för Rögle. Oskar Stål-Lyrenäs klev fram och sköt segermålet en dryg minut in i övertiden. Rögle hade 2-0 inför den tredje perioden, men schweizarna lyckades göra två mål.

I och med vinsten tog Rögle ett steg närmare gruppsegern. De är tre poäng för ZSC Lions, men lagen möts igen i den sista omgången.

Färjestad BK-Comarch Cracovia 5-1

Färjestad är klart för nästa runda i CHL. Detta efter att värmlännigarna besgrat polska Cracovia med 5-1 på hemmaplan. Färjestad gick upp till 2-0 efter första perioden och efter det var gästerna aldrig nära att komma tillbaka. Noterbart är att Färjestad hade fem olika målskyttar i matchen.

Grenoble-Frölunda 2-10

Frölunda avgjorde matchen mot Grenoble redan i den första perioden. Då var ställningen hela 5-0 till göteborgarna. Målen fortsatte att trilla in och till slut vann Frölunda med 10-2. Poängbäst i Frölunda var Patrik Carlsson med fyra poäng (1+3).

Med sina tolv poäng är Frölunda klart för avancemang.

Belfast Giants-Skellefteå AIK 2-4

Skellefteå låg under med 1-2 inför den tredje perioden, men där svarade västerbottningarna för en stark vändning. Hete Max Lindholm gjorde Skellefteås första mål och i slutminuterna avgjorde Andreas Wingerli med två fullträffar.

Skellefteå är klart för slutspel, men det avgörs i den sista omgången om Robert Ohlssons mannar går vidare som gruppetta eller tvåa.