• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 21 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb

Frölunda klart för final – kan försvara sin titel

15 januari 2020 08:00
CHL

För tredje gången i det här CHL-slutspelet vände Frölunda ett underläge till avancemang i andra matchen. I semifinalen var det Luleå som fick se sig besegrade. I finalen väntar tjeckiska Mountfield, som besegrade Djurgården i sin semifinal.


Luleå Hockey-Frölunda Indians 1-3 (4-5)

Luleå hade ett 3-2-resultat att gå på från första semifinalen, och norrbottningarna tog också ledningen i returen genom Juhani Tyrväinen. Men för tredje gången i det här slutspelet svarade Frölunda för en imponerande vändning.

Rhett Rhakshani kvitterade till 1-1, Joel Lundqvist, som gjorde sin 1000:e match i Frölundatröjan, satte 2-1 och sedan klev poängkungen Ryan Lasch fram och satte målet som säkrade finalplatsen.

Det är femte gången som Frölunda spelar CHL-final och tre gånger tidigare har göteborgarna blivit mästare.

Mountfield HK-Djurgården Hockey 3-0 (6-1)

Djurgården kom aldrig riktigt nära i den här semifinalen. Mountfield hade 3-1 från den första matchen och efter en mållös första period satte tjeckerna 1-0 tidigt i den andra perioden.

I tredje perioden kom sedan både 2-0 och 3-0 vilket betyder att det är Mountfield som möter Frölunda i final. Lagen möttes i gruppspelet och då vann de en match var.

Finalen spelas den fjärde februari och det är Mountfield som har hemmaplan.