• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Frölunda klart för final – kan försvara sin titel

15 januari 2020 08:00
CHL

För tredje gången i det här CHL-slutspelet vände Frölunda ett underläge till avancemang i andra matchen. I semifinalen var det Luleå som fick se sig besegrade. I finalen väntar tjeckiska Mountfield, som besegrade Djurgården i sin semifinal.


Luleå Hockey-Frölunda Indians 1-3 (4-5)

Luleå hade ett 3-2-resultat att gå på från första semifinalen, och norrbottningarna tog också ledningen i returen genom Juhani Tyrväinen. Men för tredje gången i det här slutspelet svarade Frölunda för en imponerande vändning.

Rhett Rhakshani kvitterade till 1-1, Joel Lundqvist, som gjorde sin 1000:e match i Frölundatröjan, satte 2-1 och sedan klev poängkungen Ryan Lasch fram och satte målet som säkrade finalplatsen.

Det är femte gången som Frölunda spelar CHL-final och tre gånger tidigare har göteborgarna blivit mästare.

Mountfield HK-Djurgården Hockey 3-0 (6-1)

Djurgården kom aldrig riktigt nära i den här semifinalen. Mountfield hade 3-1 från den första matchen och efter en mållös första period satte tjeckerna 1-0 tidigt i den andra perioden.

I tredje perioden kom sedan både 2-0 och 3-0 vilket betyder att det är Mountfield som möter Frölunda i final. Lagen möttes i gruppspelet och då vann de en match var.

Finalen spelas den fjärde februari och det är Mountfield som har hemmaplan.