• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Söndag Sön 18 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov

Jonas Frögren stängs av

24 oktober 2011 16:49

Färjestads Jonas Frögren stängs av i totalt fyra matcher, **varav en match omvandlas till böter,** för tacklingen på Timrås Max Friberg. Det meddelade Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd under måndagen.
*Texten nedan är ett utdrag från Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnds beslut. Mer information finns på* [*www.swehockey.se*](http://www.swehockey.se/)*.*

BESLUT

Efter ett match penalty i en match mellan Timrå IK och Färjestads BK, Elitserien, den 20 oktober 2011, åläggs Jonas Frögren, Färjestads BK, följande straff för tackling mot huvudet:

1. Avstängning fr.o.m. den 21 oktober t.o.m. den 27 oktober 2011. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.

2. Böter om 20 000 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.

Bestraffningen motsvarar totalt fyra matchers avstängning, varav en match omvandlas till böter.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av domarens anmälan och ett yttrande från Jonas Frögren samt granskat filmsekvenser från händelsen.

Av filmsekvenserna framgår att Jonas Frögren utdelar en tackling mot huvudet på en motspelare. Tacklingen sker mot sargen och motspelaren orsakas skada. Det är inte fråga om en s.k. blind side-tackling. Jonas Frögren har invänt att motspelaren blev väldigt låg i tacklingsögonblicket och att tacklingen i annat fall hade träffat i brösthöjd.

Disciplinnämnden delar inte Jonas Frögrens uppfattning om att motspelaren var låg i tacklingsögonblicket utan anser att det varit fråga om en medveten hög tackling. Tacklingar av denna typ är generellt farliga och medför stor risk för allvarliga skador. Jonas Frögren ska ådömas ett straff motsvarande totalt fyra matcher, varav en match omvandlas till böter.