Spelarnas säkerhet - En granskad situation

23 januari 2015 14:15

En situation från omgång 40 av SHL under torsdagen den 22 januari har behandlats i SHL Situationsrum – Spelarnas säkerhet. Matchen där händelsen ägde rum var i mötet mellan Linköping HC och Färjestad BK i Saab Arena.


Spelarnas säkerhet är en viktig del av SHL. Därför införde SHL från säsongen 2014/2015 ett nytt arbetssätt som är kopplat till SHL situationsrum. Där arbetar en person dedikerat med spelarnas säkerhet och fångar upp situationer som inträffar i matcherna. Situationerna granskas sedan av en särskild referensgrupp som enskilt lämnar sin uppfattning.

[Läs mer om referensgruppen och spelarnas säkerhet](http://www.shl.se/artikel/57052/)

Under tisdagen spelades sex matcher i omgång 35 av SHL 2014/2015. I en av dessa matcher uppstod en situation som behandlats i SHL Situationsrum.

Händelse: I matchen mellan Linköping-Färjestad så åker Linköpings spelare Fredric Andersson med pucken i mittzonen. Han spelar ifrån sig pucken och får därefter en tackling mot huvudet av Färjestads Ole-Kristian Tolefsen. Notera att spelaren som tar emot tacklingen inte är puckförande, att tacklingen kommer från blindside och att tacklingen är mot huvudet.

Beslut:
Situationen har granskats av supervisor för spelarnas säkerhet och referensgruppen. Händelsen är därefter anmäld till Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd