20 frågor med Jeremy Boyce

6 augusti 2021 11:00
20 frågor

Jeremy Boyce, 27, har spelat i Timrå sedan 2009 och gör sig nu redo för sin tredje SHL-sejour med klubben. Här berättar trotjänaren om varför han har blivit kvar så länge, sin tacoritual i kvalet mot Karlskrona 2018 samt hur han tror att han hade klarat sig i Robinson.


1. Om du får plocka en egenskap från en annan SHL-spelare, vad väljer du?

– Jocke Lindströms… vad ska jag säga? Hela hans spelstil skulle jag kunna ta. Hans känsla på isen och spelsinne.

2. Vem är den bäste spelaren du har mött?

– Man har mött ett par riktigt bra, men på SHL-nivå var det nog när Alexander Steen var i Modo. Då märkte man att det var lite skillnad på NHL och SHL. Han var otroligt stark och skicklig på att täcka pucken.

3. Vilka rutiner har du en matchdag?

– Jag försöker alltid få in en nap under matchdag. Innan matchen har jag inga sjuka grejer för mig, men jag har lite smågrejer för mig. Jag sätter alltid på mig vänstergrejerna först. Sådana grejer och lite andra grejer också. Jag kanske inte kan säga allt, haha.

4. Är du lite skrockfull ändå?

– Haha, ja vissa brukar säga det. Det har väl kommit ut lite grejer jag har haft för mig och sedan får man för sig nya grejer. Men jag försöker kapa ner till en rimlig nivå. Nu känns det som att jag har det under kontroll. Det kan bli att jag behöver ta fram några gamla grejer om det verkligen behövs. Den senaste säsongen har det varit rätt lugnt.

5. Vilken är den konstigaste rutinen du haft inför match genom åren?

– När vi mötte Karlskrona i kvalet för att gå upp för ett par år sedan. Vi låg vi under med 1-3 i matcher och innan match fem käkade jag taco och den matchen vann vi. Efter det käkade jag taco varje dag fram till att vi gick upp.

6. Åt du dig trött på taco under den här perioden?

– Jag kan fortfarande käka taco, men det är svårt att få igenom taco hos sambon, haha.

7. När har du varit som mest starstruck?

– Nja, inte starstruck kanske. Men klart det är kul och lite coolt när man stöter på Henrik Zetterberg. Det är altid kul att prata med honom.

8. Du har varit i Timrå sedan 2009. Har det någon gång under de här åren varit nära att du har hamnat i en annan klubb?

– Jag ska inte säga att det har varit riktigt nära, men det har varit en, två gånger som det har varit lite på tal. Timrå har alltid känts om nummer ett. I och med att det har känts så har det inte varit någon tvekan.

9. Finns det något i din personlighet som passar i att vara i samma klubb så länge?

– Ja, kanske. Det är hockey jag brinner för, men jag vill trivas och må bra utanför isen. Sedan dag ett har jag trivts bra i Timrå. Det är huvudanledningen till att jag är kvar. Även att jag känner att jag betyder något och att jag bidrar på och utanför isen. Jag har varit med på hela resan och det är jäkligt kul. Det kan jag känna en jäkla stolthet över.

10. Du har Huddinge som moderklubb, men har som sagt varit i Timrå väldigt länge. Var är hemma för dig?

– Det börjar blir mer och mer hemma i Sundsvall och Timrå. Jag har fått mycket vänner utanför hockeyn, men sedan är Stockholm alltid hemma. Jag försöker hålla kontakt med vänner därifrån. Jag försöker ta mig tid att åka till Stockholm, även om det har varit annorlunda tider nu. Jag trivs i Sundsvall och sedan finns ändå Stockholm där som en hemmapunkt. Det är två bra ställen.

11. Vilken är din bästa hockeyupplevelse?

– Jag har ändå fått vara med om många. Uppgångarna med Timrå och JVM bland annat. Men någon ranking är svår att göra. För mig personligen är det nog ändå första gången vi gick upp (2018). Det var ingen förutom oss själva som trodde det på. Hur det hela utspelade sig och att vi låg under i matchserien mot Karlskrona. Sedan var vi ett gäng som hade krigat på tillsammans väldigt länge. Vi var redan vänner för livet, men det blev ännu mer efter det. Men JVM (2012) var också väldigt häftigt. Att bara vara med med är coolt och att sedan gå hela vägen och vinna. Man ser hur svårt det är att vinna, för Sverige har trots allt inte vunnit efter det.

12. Golf eller padel?

– Golf. Även om det inte blir så mycket som jag hade velat. Det är lite svårare när man har barn (1,5 år)

13. Vilket är ditt favoritbarnprogram?

– Nu är det mycket Disney. Det får bli Musse Pigg.

14. Om du skulle vara med i ett tv-program. Vilket skulle du välja?

– Robinson.

15. Vad har du för egenskaper som du tror hade passat bra i Robinson?

– Jag tror att jag skulle kunna samarbeta rätt bra och respektera att folk har olika syn på hur saker och ting ska vara. Samt att jag har en tävlingsskalle. Sedan hade jag nog haft svårt med maten bland annat, men det hade varit kul.

16. Vilken film har du sett flest gånger genom livet?

– Det skulle kunna vara Step Brothers eller Saving Private Ryan.

17. Vilken app är den första du kollar för dagen?

– Aftonbladet

18. Vilken är din största motgång?

– Det är när vi har åkt ur SHL, definitivt. Man vet att alla lägger ner allt man kan, men tyvärr är det ju något lag som ryker och det har varit vi två gånger.

19. För eller emot campingsemester?

– Emot. Jag har aldrig varit en campare och kommer nog aldrig bli det. Jag kan förstå att det kan vara mysigt, men det känns som att det är för mycket grejer man behöver fixa med och att det då inte blir så mycket semester.

20. På en skala ett till fem, hur händig är du?

– Max en tvåa. Jag känner folk som kan grejer. Det finns alltid någon som är bättre än mig och då låter jag de som kan göra det. Jag håller mig till att sätta upp tavlor och skruva ihop Ikeamöbler.