• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Veckans lineup från SHL.se!

4 mars 2019 13:00
Profilbilder som visar de sex uttagna spelarna mot en isig bakgrund.
SHL 2018/2019

Efter varje spelvecka presenterar SHL.se "Veckans lineup". Sex spelare är uttagna - spelare som gjort ett extra avtryck i de senaste matcherna. Håller du med om spelarvalen - eller är det någon som du saknar?


Spelarna i "Veckans lineup" väljs ut efter sina sportsliga prestationer. Den här uppställningen har haft den senaste spelveckan på sig att visa sina färdigheter och här har ni laget!

Målvakt

Joel Lassinantti, Luleå (4)
Briljansen vet inget slut! För fjärde gången den här säsongen tar Joel Lassinantti plats på den här listan. Målvakten är tillsammans med sitt Luleå inne i en formtopp som bara rullar vidare. Spelvecka 9 innehöll tre matcher och lika många vinster för laget, där Lassinantti vaktade målet två gånger om. På de två matcherna släppte burväktaren endast förbi sig ett mål och stoppade 41 skott. Det ger Lassinantti en räddningsprocent på 97,62 % och en given målvaktsplats i lineupen.

Backar

Ryan Gunderson, Brynäs (4)
Gör, precis som Lassinatti, sin fjärde notering i Veckans lineup. Backen hade en tung vecka med sitt Brynäs och gick på tre raka nederlag, men gjorde sitt yttersta för att bryta den negativa resultatraden. Gunderson spelade fram till det enda målet i 1-6-förlusten med Mora, svarade för en ny assist på torsdagskvällen och ordnade poäng med ett mål och en assist i lördagens returmöte med Skellefteå. Med 1+3 var Gunderson inblandad i fyra av Brynäs sex mål under veckan.

Erik Gustafsson, Luleå (3)
Inte någon poängsuccé kanske, men försvarsklippan hade en avgörande roll i Luleås tre vinster. I tisdagens holmgång med Rögle bombade Gustafsson in avgörandet till 1-0 i förlängningen och på lördagen spelade han fram till ett av de två målen i vinsten över Timrå. Däremellan hann Luleåkaptenen med att klocka in på 27 minuters speltid när Djurgården besegrades. Gustafsson spelade näst mest över hela veckan och landar sin tredje uttagning i lineupen.

Forwards

Ryan Lasch, Frölunda (3)
Amerikanen fortsätter att ha ett finger med i det mesta i Frölundas giftiga offensiv. Två assist mot Malmö, två nya framspelningar mot Örebro och förspel till ytterligare två mål i lördagens galna 7-5-möte med Rögle. Lasch slog där även till med ett mål och lämnar spelveckan med 1+6 - sju poäng som gör honom till nummer ett i ligan. Lasch lotsade med sin kreativitet Frölunda till en perfekt vecka.

Mathias Bromé, Mora (1)
Spelade en avgörande roll i Mora tunga seger på tisdagen. Hemma mot Brynäs var Bromé hela matchens stora behållning med ett mål och tre (!) assist, något som banade väg till en 6-1-skalp för Dalalaget. Forwarden gjorde även ett av tröstmålen i lördagens nederlag i Karlstad. Bromé fem poäng var en av SHL:s bästa noteringar för veckan och ger en debutplats på listan.

Mats Rosseli Olsen, Frölunda (1)
Glänste ikapp med Lasch i Frölundas segrar. Allra mest stack norrmannen ut på torsdagen, genom att skjuta hem segern mot Örebro med två kassar i slutperioden. Rosseli Olsen klev på nytt fram i sjöslaget med Rögle och gjorde både mål och assist i målfesten. Norrmannens tre fullträffar var delad förstaplats för veckan, nu belönas han med säsongens första uttagning i Veckans lineup,

Fotnot: Siffran inom parantes visar hur många gånger spelaren blivit uttagen i Veckans lineup.